دوستان سلام
من کار اصلیم طراحی و مدیریت دیتا بیس و کار با sql server هست و سالهاست که در یک شرکت در این زمینه کار میکنم.
مدتیه به طراحی سایت علاقمند شدم و بر اساس یک ایده قصد راه اندازی یک وب سایتی را دارم که سرویسی را به کاربران ارایه میده. زمان برام خیلی مهمه و دوست دارم در کمترین زمان ممکن به هدفم برسم. علاقه ای هم به استفاده از cms ها ندارم.
تا حدودی با فرونت اند و طراحی سمت کاربر آشنا شدم. میخام کم کم برم سراغ مباحث برنامه نویسی سمت سرور تا بتونم سایت مورد نظرم را بسازم. برای این کار asp و php و nodejs را بررسی کردم و دیدم با توجه به اینکه برای asp و php نیاز به صرف زمان زیادی برای یادگیری زبانهای سی شارپ یا پی اچ پی هست و با توجه به اینکه برای کار با نود میتونم از زبان جاوا اسکریپت استفاده کنم که تا حدودی بلد هستم شاید با تسلط بیشتر روی همین زبان و یادگیری تکنولوژی نود در زمان کمتری بتونم به هدفم برسم. لذا یادگیری و کار با nodejs را انتخاب کردم.
به نظرتون تصمیم درستی گرفتم و میتونم با نود جی اس وب سایتم را بطور کامل پیاده سازی کنم؟ یا به عبارتی آیا نود جی اس همه چیز را در سمت سرور پوشش میده و قابلیت این را داره که بشه باش یک سایت را بطور کامل پیاده سازی کرد؟ آیا اینطور نیست که یجایی کم بیاره و مجبور بشم از asp یا php استفاده کنم؟ وب سایتی که مد نظرمه چیز خیلی پیچیده ای نیست. در حد یک فروشگاه اینترنتیه. البته با دیتا بیس نسبتا بزرگ و پیچیده و اینکه ممکنه بعد از مدتی نیاز به توسعه داشته باشه.
دوستانی که تجربه دارن لطفا راهنماییم کنن.
ممنون
بله نیاز هاتون رو کامل پوشش میده ولی به این نکته هم دقت کنید که nodejs هم باید یاد بگیرید فکر نمیکنم nodejs راه سریع تری نسبت به php باشه شما نهایتا 2 3 روز میخوای وقت بذاری برای سینتکس های یه زبون اگر قبلا کار کرده باشید هر زبون برنامه نویسی یا مشابه رو ولی در جواب سوالتون باید بگم بله همه چیزو پوشش میده نگرانی وجود نداره
قبلا برنامه نویسی کار نکردم. البته کوئری زیاد می نویسم ولی میدونید که خیلی متفاوته. اخیرا جاوا اسکریپت را شروع کردم. خیلی بعید میدونم در این زمان کم php را یاد بگیرم تازه به فرض این هم که بتونم ، لازمه کار با کیفیت تر با php استفاده از یه فریم ورک مثل لاراوله. پس بعد از php باید وقت بزارم و اون هم یاد بگیرم! طبق بررسی که کردم nodejs خودش یه فریم ورک هست و کار با اون نتیجه اصولی تر و با کیفیت تری میده نصبت به استفاده از php بدون فریم ورک. در هر صورت از پاسختون خیلی ممنونم. تا حدی خیالمو راحت کردید. بازم خوشحال میشم نظراتتونا بدونم.
دوست عزیز nodejs یک پلتفرمه که شما با کمک فریم ورکهای مختلف برنامه دسکتاپ تا وب و... میتونید کار کنید.
برای سمت وب، فریم ورکهای زیادی برای nodejs هست و اینجا معمولاً تیم ها از اکسپرس استفاده میکنند.
اگر میخواهید از nodejs استفاده کنید بهتره خیلی خوب جاوا اسکریپ و اکمااسکریپت رو بلد باشید و async و await رو خیلی خوب درک کرده باشید مخصوصاً اگر بخواهید از دیتابیس های رابطه ای استفاده کنید و اینم در نظر بگیرید که در اکسپرس شما وابستگی زیادی به پکیج ها دارید و با آپدیت یا عدم پشتیبانی کارتون سخت تر میشه.
شاید از این طرف بنظر بیاد کارتون راحتتره (که بنظرم نیست) اما دقت کنید با بزرگتر شدن پروژه هزینه نگهداری و توسعه افزایش پیدا میکنه.
معمولاً برای پروژه های بزرگ، چت آنلاین، پروژه های real time و خاص از نود استفاده میشه و بیشتر فرانت و بک اند را جدا توسعه میدن.
من برای پروژه iot خودم ترجیح میدم از نود استفاده کنم و برای سایت فروشگاهی، سامانه crm و epr بصورت ماژولار از لاراول، چراکه امکانات خوبی بهم میده و سرعت توسعه برام بالاست. سمپلهای زیادی برای کار هست و بخاطر چهارچوب و ساختار خوبش میتونم راحت تر با تیمهای کوچیک یا بزرگ کار کنم.
قبلاً اینجا بحثی مشابه داشتیم.
آقا مهدی. نرم افزار پر عظمت تلگرام هم روی سِرور Node.js ران شده. نُد یک ران تایم اینوایرومنت با امکانات عجیبه. در واقع نسخه ی جدید زبان جاوااسکریپت روی اون اجرا میشه. اینکه یه چیزی خیلی حرفه ای و کامل باشه یعنی کار باهاش سخت تر از بقیه است. برای همین زبانهای ساده مثل پایتون که دنیا رو قبضه کرده، به همراه کتابخانه هاش برای افراد مبتدی پیشنهاد میشن. چالش کار با جاوااسکریپت مدرن، همین مشکل بودنشه! علاوه بر این اگه از کتابخانه های کد میترسی اصلاً سمت جاوااسکریپت نرو! چون بیشترین و جدیدترین ها همین جا ارائه میشن. انگولار، ویو، ری اکت و ..
اگر مایلی فیلد سیستم های اطلاعاتی رو دنبال کنی باید بدونی که نرم افزارهای دسکتاپ و موبایلی حتا جاشون رو به وب اپلیکیشن ها دادن و دارن میدن. چون مردم تمایلی به نصب برنامه روی کامپیوترها و موبایلهاشون ندارن و میخوان بدون هک شدن یا ورود ویروس خدمات بگیرن. یعنی همون وب اپلیکیشن که فضایی هم برای نصب لازم نداره.
به عنوان کسی که میخواد تحت وب کار کنه و از آخرین امکانات کار با دیتابیس ها بهره مند هم بشه، باید بدونی که 80 درصد وب با PHP و MySQL اداره میشه! بزرگترین دستاورد اطلاعاتی تمدن بشر ویکی پدیا هم که هزاران جلد دایره المعارف رو در خودش جا داده، با این دو تا تکنولوژی ساخته شده. در واقع معتبرترین شرکت دیتابیس جهان اوراکل این دیتابیس یعنی مای اسکیوال رو ساخته. بنابراین یه حرفه ای حتماً میره سمت این دو تا. ضمن اینکه برای وب کارآمدی و سادگی رو در این سمت با هم داریم. وقتی زبانی هر سال ورژن میگیره یعنی زنده است. بنابراین هر چند که PHP قدیمی ترینه ولی کهنه نیست! و کتابخونه ی لاراول هم باعث شده که دوباره متولد بشه و بیشتر از چیزی که با سی شارپ میشد در سرعت بخشیدن به توسعه ی پروژه به دست آورد را اینجا در PHP با لاراول میشه داشت. ضمن اینکه شما مثل سی شارپ که فقط ایران رو قبضه کرده، مجبور نیستی 2 گیگ ویرایشگر مخصوص ویژوال استودیو داشته باشی و فقط با اون بتونی کد بزنی. منابع یادگیری هم اینجا با توجه به قدمت بیشتره.
برای یه جمع بندی،
اگه خیلی ساده میخواهی، پایتون و فریم ورک تحت وب اون جنگو میتونه سریع اهدافت رو برای تولید سیستم کامل اطلاعاتی تحت وب پوشش بده. در واقع از یک سایت گرفته تا سیستم های آرشیو اسناد و اداری و غیره رو میتونی باهاش تولید کنی.
اگه خیلی فراگیرتر و ساده میخواهی کار کنی ولی محدود به تکنولوژی های مایکروسافتی، میشه سی شارپ و ASP.net Core که سریع ترین تکنولوژی رو با امکانات ویژه و البته منحصر به محیط های کدنویسی مایکروسافت ولی قابل اجرا در همه جا رو میشه یاد گرفت.
اگه میخواهی به طور تخصصی در وب و فضای اوپن سورس و جهانی تر مشغول باشی با قدمت و منابع آموزشی بیشتر و در عین حال ساده و سهل الوصول میشه PHP و Laravel که بسیار هم همین سایت منبع خوبیه براش.
اگه دنبال پرفورمنس و ارائه ی خیلی تکنیکال و مدرن هستی با مسیر آموزشی بسیار فنی تر که البته جزو تکنولوژی های خاصه به دلیل گرانی سِرورها میشه Node.js و جاوااسکریپت مدرن و حداقل یک کتابخانه ی کد مثل Vue.js v رو دنبال کرد.
پراکنش استفاده ی مردم از زبانهای برنامه نویسی در دنیا بر اساس نرم افزار گوگل ترندز:
nodejs هم باید از فریمورک استفاده کنی مثل express
درضمن خیلی هم دنگ و فنگ بیشتری داره نسبت به پایتون و php
از توضیحات همه دوستان بسیار سپاسگزارم. عجب! پس نود جی اس هم مشکلات خودشو داره. پس باید بیشتر بررسی کنم!
چیزی که خیلی برای من مهمه اینه که به ساده ترین و سریعترین شکل و البته با کیفیت مطلوب منو به هدفم که پیاده سازی سایتمه برسونه.
آقای پدرام رحیمی اشاره به زبان پایتون کردند و تا حدودی امید را به من برگردوندن! فقط هیچ اطلاعاتی ازش ندارم. هرجایی هم سرچ کردم فقط فهمیدم یک زبان برنامه نویسی است که برای طراحی وب هم استفاده میشه.
پایتون سمت کاربر است یا سمت سرور؟
فرونت اند است یا بک اند؟
اگر هرکدام از این ها هست دیگری را چطور می شود پوشش داد؟
جنگو که اصلی ترین فریم ورک آن است چی؟
در طراحی سایت با زبان پایتون برای طراحی ویو می شود مثلا از بوت استرپ استفاده کرد؟
در طراحی سایت با زبان پایتون در طراحی ویو نیاز و امکان استفاده از فزیم ورک های جاوا اسکریپتی مثل ری اکت هست؟
در طراحی سایت با زبان پایتون برای ایجاد دیتا بیس باید از چه چیزی استفاده کرد؟
مهدی آقا اگر قصد دارید پروژه را خودتان توسعه دهید، پیشنهاد میکنم قید عجله را بزنید، برنامه نویسی نیاز به صبر، پشتکار و مطالعه زیاده و حداقل 4 تا 8 ماه تلاش مداوم نیازه تا روال کار دستتون بیاد مگر اینکه از cms آماده استفاده کنید یا از توسعه دهنده های مجرب در این زمینه کمک بگیرید.
اولین موضوع در شروع برنامه نویسی این هست که درست سرچ کنید و اگر روند یادگیری را درست طی کنید به همه این جوابها خواهید رسید با اینکه همه جوابها در سطح نت موجوده باز هم اگر جواب نگرفتید، هر سوال را در بخش مربوطه بپرسید، اونجا بنده و دوستان تا بتونیم راهنمایی خواهیم کرد.
@mehdi
ببینید شما برای اینکه یه سایت کامل بزنید نیاز دارید اینا رو یاد بگیرید
فرانت اند : html css bootstrap jquery
بک اند : اگه از پایتون استفاده کنی باید فریمورک django رو یاد بگیری
هر دیتابیسی میتونی استفاده کنی ولی اکثرا postgresql کار میکنن با پایتون
آیا مایل به ارسال نوتیفیکیشن و اخبار از طرف راکت هستید ؟