این زبان‌های برنامه نویسی را یاد نگیرید!
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 6 دقیقه

این زبان‌های برنامه نویسی را یاد نگیرید!

یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید زمان بر بوده و انرژی بسیار زیادی نیز می‌خواهد به همین دلیل است که انتخاب یک زبان برنامه نویسی درست برای ادامه کارهای‌تان بسیار مهم است. اهمیت بالای این موضوع در آن است که اگر شما یک زبان برنامه نویسی اشتباه را یاد بگیرید ممکن است در دراز مدت تمام زحماتی که کشیده‌اید به فنا رفته و نتواند کاربرد خاصی را برای شما داشته باشد.

در نهایت زمانی که شما یک زبان برنامه نویسی یا یک تکنولوژی را یاد می‌گیرید انتظار دارید که از طریق زمان و انرژی که برای این کار گذاشته‌اید سود و به زبان ساده‌تر بهایی را دریافت کنید. اگر شما به مدت یک سال مشغول یادگیری یک زبان برنامه نویسی باشید و نتوانید در نهایت در یک شرکت استخدام شوید و یا نتوانید ابزارهای لازم برای ایجاد یک استارتاپ را در اختیار بگیرید در نهایت به این نتیجه خواهید رسید که یادگیری هر چیزی برای تان بیهوده بوده است.

به همین دلیل ما تصمیم گرفته‌ایم که در این مقاله اختصاصی یک موضوع را به صورت عمومی بحث کنیم و آن زبان های برنامه نویسی هستند که یادگیری شان در بیشتر مواقع نمی‌تواند کاربردی داشته باشد.

امیدواریم این مقاله برای افرادی این سوءتفاهم را ایجاد نکند که هر کدام از زبان های برنامه نویسی زیر کاملا بدرد نخور بوده و نمی‌تواند هیچ کاربردی داشته باشد. نکته اصلی این مقاله بازار کاری بوده که ما آن را بررسی کرده‌ایم. برای نوشتن این مقاله ما ابتدا بازار کار ایران و سپس بازار کار جهان را مورد ارزیابی قرار داده و براساس این موضوع زبان‌هایی که نمی توانند بازار کار مناسبی را داشته باشند لیست کرده‌ایم. همچنین با چند زبان برنامه نویسی قدیمی را نیز در نظر گرفته‌ایم که اکنون جایگزینان بهتری در بازار کار دارند. بیایید با این زبان‌های برنامه نویسی آشنا شویم.

زبان برنامه نویسی Objective C

دلیل انتخاب این زبان برنامه نویسی به عنوان یک زبان برنامه نویسی بدرد نخور این است که Objective C یک پروژه قدیمی بوده و برای حداقل ۱۰ سال است که میزان استفاده از آن به شدت پایین آمده و جایگزین بسیار بهتری برای آن ایجاد شده است.

اگر از توسعه دهندگان محصولات Apple باشید مطمئنا می‌دانید که Objective C در یک بازه زمانی مهمترین زبان برنامه نویسی برای ایجاد اپلیکیشن‌های Apple بود اما از زمانی که جانشینی بهتر برای آن عرضه شد Objective C از کار خود بازماند.

نام جانشین این زبان برنامه نویسی Swift است که اصلی‌ترین زبان برنامه نویسی برای توسعه اپلیکیشن‌های مبتنی بر شرکت Apple است.

از این رو اگر قصد توسعه اپلیکیشن‌های اپل را دارید بهتر است که با زبان برنامه نویسی Swift کار خود را آغاز کنید و سراغ Objective C نروید.

در تصویر زیر می‌توانید تفاوت‌های اصلی این دو زبان برنامه نویسی را به دقت نگاه کرده و متوجه آنان شوید.

زبان برنامه نویسی سی‌پلاس‌پلاس

مطمئنا افراد بسیار زیادی هستند که مخالف بدرد نخور بودن سی‌پلاس‌پلاس بوده و می‌گویند که یک زبان برنامه نویسی بسیار کاربردی است. در کاربردی بودن سی پلاس پلاس شکی نبوده و می‌دانیم که یک زبان برنامه نویسی فوق العاده برای توسعه بازی و اپلیکیشن‌های مبتنی بر دسکتاپ است. اما! سی پلاس پلاس یک زبان برنامه نویسی نسبتا سخت بوده و در بیشتر حوزه‌هایی که امروز در دنیا فعالانه مشغول استخدام برنامه نویس هستند کاربردی ندارد. اگر در حوزه توسعه مدل‌های هوش مصنوعی و علم داده می‌خواهید مشغول به کار شوید پایتون انتخاب مناسبی است، اگر در زمینه توسعه و طراحی وبسایت‌ها می‌خواهید مشارکت داشته باشید جاوا اسکریپت و PHP انتخاب مناسبی است، اگر قصد توسعه اپلیکیشن‌های دسکتاپی را دارید سی شارپ گزینه بهتری است، در نتیجه چرا باید وقت و زمان خود را روی یادگیری C plus plus هدر دهیم؟!

البته باز هم این نکته را می‌گوییم که در برخی از موارد CPP می‌تواند گزینه مناسبی باشد اما عمومیت دیگر زبان‌های برنامه نویسی را ندارد.

زبان برنامه نویسی PerlVisual Basic - COBOL

زبان های برنامه نویسی نظیر Perl، Visual Basic و COBOL زبان هایی هستند که قدیمی به شمار آمده و در حال حاضر پروژه‌های چندانی براساس این زبان‌های برنامه نویسی ایجاد نمی‌شوند. یادگیری هر کدام از این زبان های برنامه نویسی اگر برای یک پروژه خاص نباشد کاری اشتباه بوده و بهتر است سراغ آن‌ها نرویم.

البته در کنار این زبان های برنامه نویسی موارد بیشتری نیز وجود دارند که به شکلی قدیمی بوده و بهتر است دنبال جایگزین‌های مدرن تری برای آن‌ها برویم.

برای مثال زبان برنامه نویسی C جدای از آنکه هنوز زنده است و استفاده می‌شود اما برای ایجاد پروژه های مدرن‌تر چندان انتخاب مناسبی نبوده و بهتر است سراغ مواردی همچون Rust بروید تا بتوانید به خوبی با آن‌ها کار بکنید.

چه جایگزین‌های مدرن‌تری وجود دارد؟

همواره در راکت ما از این موضوع صحبت کرده‌ایم که برای انتخاب زبان برنامه نویسی‌تان دقت لازم را به خرج دهید چرا که ممکن است منجر به اشتباهات و خسارات بزرگی من جمله زمانی شود. به همین دلیل در مقالاتی مانند موارد زیر ما آدرس درستی به شما در ارتباط با یادگیری زبان‌های برنامه نویسی داده‌ایم. کافی‌ست به موارد زیر نگاهی بیاندازید:

5 زبان برنامه نویسی برای افراد مبتدی

برترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای توسعه Back-End

چگونگی انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی

در هر کدام از مقالات بالا ما به این موضوع به صورت درست اشاره کرده‌ایم که یادگیری چه زبان‌های برنامه نویسی می‌تواند آینده‌دارتر باشد و در زمینه‌ای خاص به آن‌ها کمک کند.

در پایان

حقیقتا اگر بخواهیم به صورت واضح این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم که هر زبان برنامه نویسی کاربرد خاص خود را دارد اما حقیقتا برخی از زبان های برنامه نویسی نمی‌توانند کار خاصی را برای شما ایجاد کرده و فرصت شغلی کافی را برای‌تان ایجاد کند.

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

3.67 از 12 رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کارشناس ارشد تولید و بهینه‌سازی محتوا و تکنیکال رایتینگ - https://arastoo.net

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

و منی که توی 12 سالگی به خاطر نبود بزرگتر و راهنمایی زبان C (اولین زبونی که شروع کردم) رو یاد گرفتم :) 💔

علی فرزاده 4 هفته پیش

سی مادر تمام زبان های برنامه نویسیه که باهاش میشه هر کاری که بقیه زبون ها می‌مکند رو انجام بده یا کار هایی که سایر زبان ها به طور غیر مستقیم انجام میدن یا حتی از انجامش تقریبا عاجز هستند رو مستقیم انجام بده چون سطح میانه بوده و از سطح بالا و پایین هم زمان پشتیبانی می‌کنه کامپایلری هست پس سریع تره و برای رباتیک و ساخت زبان های برنامه نویسی و خیلی کار ها کاربردی از مدل شی گرایی که منتقدان و طرفداران بسیاری داره پشتیبانی نمیکنه و از برنامه نویسی تابعی خالص و نزدیک به سیستم و ساده ای که نوعی برنامه نویسی اعلانی هست پشتیبانی می‌کنه کلمات کلیدی کمی داره به دلیل سینتکس پیچیده ای که داره یادگیریش سخته ولی فرمان های کمتری برای حفظ کردن نسبت به سایر زبان ها و فرمان هایی مثل ثابت ها و بایت اشاره گر که تو زبان ها مختلف نیست رو نداره و دسترسی بیشتری به اسمبلی و زبان ماشین بهتون میده دلیل معروفیتش به مادر زبان های برنامه نویسی اینه که اکثر زبان ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از سینتکس این زبان استفاده میکنند پس سختی یادگیریش به معنی آمادگی برای یادگیری خیلی دیگه از زبان هاست ولی یادگیریش برای اولین زبان رو توصیه نمیکنم هکر های نابغه که باگ هایی که هیچ کسی از وجودشان با خبر نیست رو با این زبان انجام میدن این زبان شاهکاری کمتر از پایتون نیست و بسیار قدرت مند هست و این دلیل زنده ماندنش تا الان هست حتی اسمبلی هم تو سال 1999 احیا شد زبانی که به سختی معروفه کمتر دیگران رو از این زبان ها بترسونید من برای برنامه نویسان سطح پایین احترام زیادی قائل هستم با تلاش سختی معنا ندارد و از نظر من که پایتون کار میکنم سی اونقدر هم سخت نیست خودتون نگاه کنید

#include <std.io>
main(){
printf("good by and end message");
}

خداروشکر پایتون نبود وگرنه الکی اینقدر وقت گذاشتم یاد شگرفتم

اریا 3 سال پیش

سلام دوست عزیز
من قسمت سی پلاس پلاس رو باهات در قسمت سخت بودنش موافقم
اما ایا بنظر خودت تو بازی سازی رو دست سی پلاس پلاس هست؟
قطعا نه
حتی سی شارپ هم توی بازی سازی تا حدودی میشه گفت بهش نمیرسه😄

مجید 3 سال پیش

سلام
در مورد ++C کاملا تفکر اشتباهی دارید. و هر زبانی کاربرد خودش رو داره هنوز هم C , ++C براشون جایگزینی پیدا نشده. مثل این می مونه شما بگید تووی یه خانواده نیاز به پدر نیست.
قضیه #C فقط تووی ایران به خاطر سادگی یه زمانی خیلی رواج پیدا کرد و باعث به وجود اومدن خیلی از اپ های حسابداری شد.
فریم ورک Qt رو مطالعه کنید حتما.
مشکل اینجاست همه فکر می کنند زبان ++C صرفا برای بازی و برنامه های دستکتاپ هست و تفکر کاملا اشتباهی هستش.
حتی همون خود گوگل یه زمانی NDK رو توسعه میداد و الان نمیدونم هنوز هست یا نه.
البته من خیلی ساله ++C کد نزدم به دلایلی مجبور شدم بیام سمت وب . وگرنه به نظرم کسی که یه زبانی مثل ++C , C رو مسلط بشه از یه فریلنسر حوزه وب و اپ موبایل وضعش بهتره.
در مورد اپ موبایل هم الان کسی بخواد بره سمت زبان های تخصصی و غیر کراس پلتفرم بازنده است.
وقتی با یه زبانی مثل کاتلین و یا فریم ورک های دیگه میشه همون کارها رو انجام داد.

به نظر من الان یادگیری یه زبان هم فایده ای نداره .به عنوان مثال شما اگه PHP رو مسلط بشید بعضی پروژه ها استفاده از Nodejs ضروری میشه.
من الان درگیر یه پروژه لاراولی هستم یه بخشیش به خاطر پرفورمنس بهتر مجبورم بیام سمت Nodejs
و به نظرم باتوجه به استفاده گسترده از Javascript اولین چیزی که باید یاد گرفته بشه همین Javascript بعد زبان دیگه.

AmirRoox 3 سال پیش

سلام دوست من
حدودا باهات موافقم جز سی پلاس پلاس
چون سی پلاس پلاسم خیلی جاها کاربرد داره و به دلیل سخت بودنش ، خوبیش اینه که یاد بگیریش بقیه زبان ها راحت تر میشه !