آموزش PHP

در دوره آموزش PHP ما سعی می‌کنیم PHP را به شکل جامع و کاملا رایگان به شما آموزش دهیم تا با استفاده از PHP بتوانید سایت‌های خود را بسازید.

آموزش PHP

اشتراک گذاری:

توضیحات

PHP یک زبان برنامه‌نویسی به حساب ‌می‌آید که با استفاده از آن ‌می‌توانید به سادگی وبسایت‌های مورد نظر خود را ایجاد و در اختیار دیگران قرار دهید. ما در طول دوره آموزش PHP سعی داریم که این زبان را قدم به قدم به شما آموزش دهیم.

PHP چیست؟

قبل از شروع کار و یادگیری PHP در قدم اول باید درک کنیم که PHP  چیست؟ و به ما کمک می‌کند تا چه کاری را انجام دهیم؟

PHP یک زبان برنامه‌نویسی منبع باز (open-source) و شیءگرا محسوب می‌شود که شما با استفاده از آن می‌توانید وبسایت‌ها و وب‌اپلیکیشن‌های مختلفی را برای کار خود ایجاد کنید.

در بخش اول دوره آموزش PHP ما سعی کرده‌ایم به شکل مفصلی در مورد PHP و تاریخچه و بازار کار آن صحبت کنیم، در صورتی که علاقمند به اطلاعات بیشتر هستید می‌توانید قبل از انتخاب PHP این بخش را به شکل کامل ببینید.

چرا PHP؟

در زیر فهرستی از ویژگی‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهیم که با توجه به آنها می‌توانید برخی از ویژگی‌های کلیدی PHP را بشناسید.

  • PHP دارای API برای دسترسی و ارتباط ساده با دیتابیس‌های مانند mysql, sqlite و... است.
  • PHP را می‌توان به عنوان یکی از ساده‌ترین زبان‌ها برای ایجاد وبسایت، به حساب آورد.
  • PHP دارای امکان راه‌اندازی بر روی پلتفرم‌های مختلف است.
  • PHP را می‌توان به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی سریع ، پرقدرت و امن دانست.
  • PHP را می‌توان از لحاظ شی‌گرای یک زبان کامل به حساب آورد.
  • توجه داشته باشید PHP در استفاده بهینه از منابع و حافظه نمونه است.
  • PHP در استفاده بهینه از منابع و حافظه یکی از بهترین‌هاست.
  • PHP کاملا رایگان و open source به حساب می‌آید.

فهرستی که در بالا ارائه کرده‌ایم تنها بخشی از ویژگی‌های کلیدی PHP به حساب ‌می‌آید که با توجه به آنها می‌توان انتخاب ساده‌تری داشته باشید.

البته در طول دوره آموزش PHP سعی می‌کنیم این موارد و موارد دیگر را به شکل دقیق‌تری به شما توضیح‌دهیم.

بازار کار PHP چگونه است؟

در حال حاضر PHP را می‌توان یکی از پرمخاطب‌ترین زبان‌های ایجاد وبسایت دانست که از بازار کار بسیاری عالی در ایران و جهان برخوردار است، به شکلی که شما با یادگیری PHP می‌توانید به سادگی به شکل فریلنسری یا در شرکت‌های مختلف، کاری را مرتبط با زبان PHP پیدا کنید.

PHP زبانی است که با استفاده از آن فریمورک‌های مختلف و محبوبی همچون لاراول و سیستم‌ مدیریت محتواهای بسیار پر مخاطبی همچون وردپرس ایجاد شده است.

شما برای کار با لاراول و وردپرس قطعا نیاز دارید در قدم اول زبان PHP را به خوبی فرا بگیرید.

تاریخچه زبان PHP

هماهنطور که در بالا اشاره کردیم زبان برنامه‌نویسی PHP یکی از زبان‌های سمت سرور است که کاربرد اصلی آن در پیاده‌سازی وبسایت‌های پویا است. عبارت PHP مخفف Personal Home Page (صفحه خانگی شخصی) است که در طی زمان با یک مخفف سازی مجدد به شکل  PHP:Hypertext Preprocessor تبدیل شد تا دارای مفهوم کامل‌تری شود.

این زبان برنامه نویسی در سال ۱۹۹۴ میلادی توسط راسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) به صورت یک سری توابع کتابخانه‌ای با زبان C پیاده سازی شد. در زمان کوتاهی ورژن دوم PHP نیز منتشر شد البته تا آن زمان نمی‌شد به شکل دقیقی اسم زبان برنامه‌نویسی را به PHP داد اما در سال ۱۹۹۷ زبان PHP محتول شد، دو شخص با نام‌های زیو سوراسکی (Zeev Suraski) و اندی گاتمنز (Andy Gutmans) هسته اصلی PHP را بازنویسی و نسخه سوم آن را منتشر کردند.

با بازنویسی هسته PHP یک موتور پردازشی با عنوان Zend بوجود آمد که تحول بزرگی در مسیر و تاریخچه PHP به حساب می‌آید و در طی ۱۰ سال بعد، همین تغییر مهم زبان برنامه‌نویسی PHP را تبدیل به مهمترین ابزار برای پیاده‌سازی پروژه‌های وب کرد.

در کنار پروژه‌های سفارشی که افراد مختلف با PHP پیاده‌سازی کردند یک سری سیستم مدیریت محتوای متن باز و رایگان با استفاده از PHP پیاده‌سازی شده‌اند، که در ادامه فهرستی از آن‌ها آمده است:

  • وردپرس یا WordPress (پرکاربردترین و رایج ترین سیستم مدیریت محتوای جهان)
  • جوملا یا Joomla (یکی از سیستم های مدیریت محتوای قوی و پر طرفدار)
  • دروپال یا Drupal (یکی از سیستم های مدیریت محتوای قوی و پر طرفدار)
  • اوپن کارت یا OpenCart (یک سیستم فروشگاه ساز قوی و ساده)
  • پرستاشاپ یا PrestaShop (یک سیستم فروشگاه ساز قوی)
  • مدیاویکی یا MediaWiki (سیستم مدیریت محتوای ویکی پدیا و سایت های مشابه)
  • مجنتو یا Magento (یکی از قوی ترین سیستم های فروشگاه ساز)
  • وی بولتن یا vBulletin (پر کاربردترین سیستم انجمن ساز یا فوریوم)

 پیاده سازی زبان برنامه‌نویسی PHP تاثیر گرفته از زبان‌های برنامه نویسی سی (C)، سی پلاس پلاس (C++‎)، جاوا (Java) و پرل (Perl) بوده است البته زبان PHP برعکس C , C++ و... که زبان‌های کامپایلری هستند، به عنوان یک زبان مفسری به حساب می آید که برنامه‌نویسی را برای ایجاد اپلیکیشن‌های وب بسیار ساده و آسان کرده است.

سرفصل‌های دوره آموزش PHP

آشنایی ابتدایی

در بخش اول دوره آموزش PHP قصد داریم ابتدا PHP را به شما معرفی کنیم، کمی در مورد تاریخچه PHP برای‌تان بگوییم، پیش‌نیاز‌های یادگیری PHP و ورژن‌های مختلف PHP را به شما معرفی کنیم و در قدم نهایی در مورد مسئله مهم بازار کار PHP صحبت کنیم.

نصب و را‌ه‌اندازی

در این بخش از دوره آموزش PHP روش نصب و راه‌اندازی PHP و mysql و همینطور اجرا کردن یک پروژه PHP را به شما آموزش خواهم داد.

آشنایی با موارد پایه و syntax

برای آنکه بتوانید از PHP برای ایجاد وبسایت‌های مورد نظر خود استفاده کنیم ابتدا باید با موارد پایه و syntax ابتدایی این زبان آشنا شوید.

در این بخش از دوره آموزش PHP قصد داریم قدم به قدم شما را با syntax زبان PHP آشنا کنم.

ساختار کنترلی

ساختار‌های کنترلی به ما این اجازه را می‌دهند تا بتوانیم مشخص کنیم کدام قسمت از کدهایمان بر اساس شروطی باید اجرا شوند و کدام قسمت خیر.

این مورد بسیار مهمی است که آشنایی با آن می‌تواند در ایجاد اپلیکیشن‌های وب پیشرفته به ما کمک بسیار زیادی کند.

توابع

ما با توابع در دوران تحصیلی راهنمایی در درس ریاضی آشنا شیدم. حالا دقیقا با همان کاربرد در زبان PHP برای پیاده‌سازی وظیفه خاص و کم کردن تکرار کدها از توابع استفاده می‌کنیم.

در این بخش از دوره آموزش PHP قصد داریم شما را با روش تعریف و استفاده از توابع در زبان PHP به شکل کامل آشنا کنیم.

توابع کاربردی

حال که با روش تعریف و استفاده از توابع در زبان PHP آشنا شدید،‌ وقت آن رسیده شما را در این بخش با توابع کاربردی که به شکل پیش فرض در زبان PHP قرار دارد آشنا کنیم.

آرایه‌های سوپرگلوبال

آرایه‌های سوپرگلوبال به عنوان یک سری متغییر‌های جادویی عمل می‌کنن که به ما اجزا کارهای بخوصی را می‌دهند، برای مثال دریافت اطلاعات از طریق url یا دریافت اطلاعات از طریق فرم‌ها و موارد دیگر که در طول دوره آموزش PHP این موارد را به شما آموزش خواهیم داد.

کوکی‌ها و سشن‌ها

کوکی‌ها و سشن‌ها ما را قادر میسازند اطلاعاتی را برای کاربرانمان در سمت مرورگر یا سرور ذحیره سازی کنیم که تنها می‌تواند برای همان کاربر قابل استفاده باشد.

این دو مورد از ویژگی‌های پرکاربرد و بسیار مهم PHP هستند که در این بخش از آموزش PHP به شکل مفصل در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم و روش کار با آن‌ها را قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.

ارتباط با mysql با mysqli

برای ایجاد یک وبسایت پیشرفته قطعا نیاز به جای برای ذخیره‌سازی اطلاعات مختلف دارید، برای مثال از اطلاعات کاربران وبسایت خود گرفته تا اطلاعات محصولات مختلف.

در این بخش قصد داریم روش ارتباط برقرار کردن با دیتابیس mysql از طریق کدهای PHP را به شکل کامل با استفاده از mysqli به شما آموزش دهیم.

مدیریت ارورها و دیباگ کردن‌ کدها

به عنوان بخش آخر از آموزش PHP قصد داریم شما را با ارورهای مختلف PHP آشنا کنیم و به شما آموزش دهیم که چطور می‌توانید کدهای خود را برای پیدا کردن خطاهای مختلف دیباگ کنید.

سوالات متداول

?

آیا یادگیری php آسان است ؟

یکی از ویژگی‌های زبان php ساده بودن آن برای یادگیری است که شما با استفاده از همین ساده بودن می‌توانید به سرعت php را یاد بگیرید و برای ایجاد کردن پروژه‌های خود از آن استفاده کنید.

البته این کاملا به تلاش و پشتیکار و میزان وقتی که صرف یادگیری php در روز می‌کنید، بستگی دارد که در چه مدت زمان php را یاد میگیرید.

?

چرا php را انتخاب کنیم ؟

یکی از سوالات مهم قبل از شروع آموزش php این است که اصلا چرا نیاز به یادگیری php داریم، php را می‌توان به عنوان یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین زبان‌های ایجاد کردن یک وبسایت دانست که دارای جامع برنامه‌نویسان بسیار بزرگی در دنیاست.

بنابراین شما با یادگیری php قطعا می‌توانید به سرعت کاری برای انجام در این دنیای برنامه‌نویس پیدا کنید.

?

آیا با دوره راکت می‌توان php را یاد گرفت ؟

php دارای بخش‌های زیادی‌ است که ما در این دوره سعی کردیم از مقدمات php شروع کرده و تا موارد پیشرفته‌ آن را قدم به قدم آموزش دهیم . البته این دوره برای یادگیری php کافی نیست اما ما دوره‌های دیگری برای php در راکت در نظر گرفته‌ایم که با مشاهده آن‌ها می‌توانید به شکل کامل php را در راکت فرا بگیرید.

?

پیش‌نیاز‌های یادگیری php ؟

زبان php دارای پیش‌نیاز خاصی برای یادگیری نیست اما از آن‌ جای که معمولا از php برای ایجاد وبسایت‌های مختلف استفاده می‌شود بنابراین برای شروع یادگیری php پیشنهاد می‌شود که با html به شکل کامل آشنا باشید.

جلسات دوره

بخش سوم آشنایی با موارد پایه و syntax
بخش نهم ارتباط با mysql به روش mysqli

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

تکمیل ضبط
خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
4.65 از 244 رای
مدت دوره 09:12:52
تعداد جلسات: 65
نوع دوره: رایگان
آخرین آپدیت: 04 / 07 / 1399
گواهی پایان دوره
وضعیت: ابتدا وارد سایت شوید
گواهی پایان دوره راکت چیست؟
حسام موسوی
مدرس دوره

اول داستان، طراح گرافیک بودم و ۲ سالی به عنوان طراح مشغول بودم، بعد به برنامه‌نویسی علاقمند شدم و الان بیشتر از ۱۰ ساله که عاشق کدزنی و چالش‌های پروژه‌های مختلفم. به تدریس علاقه خاصی دارم و دوست دارم دانشی که در این راه بدست آوردم را در اختیار دیگران...

پَچیم

مدیریت سرور مثل آب خوردن

جالب میشه اگر از جایی سرور اختصاصی یا vps تهیه کنید و با چند کلیک بتونی nginx، ورژن‌های مختلف php یا nodejs، دیتابیس‌های مختلف رو نصب و مدیریت کنی و رو همون، هر تعداد سایت که خواستی رو بالا بیاری و مثل آب خوردن مدیریت کنی اون هم با چند کلیک؟