در سالهای اخیر ابزارهای بسیار زیاد برای توسعه فرانت-اند ایجاد شده و در کنار آن علاقهمندان به این حوزه نیز بسیار افزایش پیدا کردهاند. با استفاده از این ابزارها شما قابلیت آن را خواهید داشت تا بتوانید اپلیکیشنهای مبتنی بر وب خود را با سرعت و دقت بیشتری ایجاد کرده و همچنین خلاقیتتان را آزاد نگه دارید.
در این مطلب از وبسایت راکت قصد داریم شما را با ۱۲ ابزار توسعه فرانت-اند آشنا کنیم. امیدواریم سال جدید با انتخاب بسته توسعه مناسب، اپلیکیشنهای بهتری را ایجاد کنید.
۱- Chrome DevTools
گوگل کروم در کنار اینکه تقریبا بهترین مرورگر در سطح وب است، ابزارهای متعددی را برای توسعهدهندگان وب نیز آماده کرده تا بتوانند اپلیکیشنهای بهتری را ایجاد کنند. در میان ابزارهای توسعهای که گوگل تحت عنوان DevTools آنها را منتشر کرده شما قابلیتهای زیادی را در اختیار خواهید داشت.
ویژگیها:
- با استفاده از این ابزار میتوانید روی فعالیتهای شبکهای اپلیکیشن نظارت داشته باشید.
- DevTools به شما اجازه میدهد تا میزان مصرف حافظه را بررسی کرده و همچنین اپلیکیشنتان را از لحاظ امنیت بررسی نمایید. در کنار این موارد از لحاظ کارایی و سرعت نیز میتوان روی اپلیکیشن نظارت داشت.
۲- Angular
مطمئنا نام انگولار را شنیدهاید. فریمورک توسعه جاوااسکریپتی که به شما قابلیت توسعه اپلیکیشنهای حرفهای با قابلیت مقیاسپذیری و کارایی بالا را میدهد. این فریمورک توسط گوگل توسعه داده شده و در کنار توسعه وبسایتها، میتوانید از آن برای توسعه اپلیکیشنهای مبتنی بر موبایل و دسکتاپ نیز استفاده کنید.
خوشبختانه در حال حاضر تمام ابزارهای توسعه از این فریمورک پشتیبانی کرده و از این رو شما در استفاده از آن با ناسازگاری مواجه نخواهید شد.
ویژگیها:
- ایجاد اپلیکیشنهای MVC با استفاده از جاوااسکریپت
- رایگان، متنباز و همراه با آموزشهای بسیار زیاد در سطح اینترنت
- تولید کدهای جاوااسکریپتی متناسب با مرورگر کلاینت
۳- WebStorm
وباستورم یک ادیتور همه فن حریف برای اپلیکیشنهای مبتنی بر وب و زبانهای برنامهنویسی مربوطه است. شما میتوانید در این ابزار پشتیبانی کامل ابزارهایی مانند Meteor، VueJS و Angular را مشاهده کنید. اگر در حال توسعه یک اپلیکیشن تجاری بزرگ هستید وب استورم میتواند به خوبی کمکتان کند.
ویژگیها:
- وجود دیباگر داخلی برای اپلیکیشنهای مبتنی بر نودجیاس
- قابلیت شخصیسازی بسیار بالا
- وجود رابط مشخص برای اتصال به سیستمهای کنترل نسخه
- وجود ابزاری به نام Spy.js برای ردگیری کدهای جاوااسکریپتی
- ادغام با ابزارهای خط فرمان و بش
۴- NPM (Node Package Manager)
NPM سیستمی برای مدیریت پکیجهای نودجیاس است. با استفاده از NPM شما قابلیت آن را خواهید داشت تا بتوانید پکیجهای مختلفی را به پروژهتان اضافه کنید. از آنجایی که NPM دارای یک رابط کاربری متنی است کار با آن برای توسعهدهندگان بسیار ساده خواهد بود. البته استفاده از NPM برای موارد دیگری چون ایجاد پروژه، بروزرسانی و... نیز صورت میگیرد که تمام این موارد در کنار همدیگر قدرت آن را بسیار بالا میبرد.
ویژگیها:
- به کار بردن پکیجهای عمومی و خصوصی در پروژهها
- استفاده از بیشتر چهارصد هزار پکیج
- وجود ویژگیهایی برای توسعه و نگهداری اپلیکیشن
۵. Typescript
Typescript یک زبان برنامهنویسی متن باز است که از سوی مایکروسافت برای توسعه سمت کلاینت توسعه داده شده است. از آنجایی که در این زبان برخلاف جاوااسکریپت سیستم تایپینگ وجود دارد شما میتوانید با جایگزینی آن پروژههای مطمئنتری ایجاد کنید. تایپاسکریپت از ۳۱ هزار ابزار مختلف پشتیبانی میکند.
ویژگیها:
- ارتباط با کتابخانههای جاوااسکریپتی
- استفاده از آن در هر جایی که از جاوااسکریپت پشتیبانی میشود
- سازگاری با دستگاههای مختلف
- وجود سیستم تایپینگ مشخص
۶. SASS
برای استفاده حداکثری از قدرتهای CSS شما به SASS نیاز خواهید داشت. SASS یک پیشپردازنده برای CSS است که در ۱۳ سال گذشته بصورتی فعال در زمینه توسعه لایه کلاینت فعال بوده است. در حال حاضر میتوانید استفاده از SASS را در شرکتها و ابزارهای مختلف مشاهده کنید.
ویژگیها:
- وجود جامعه توسعهدهندگان بسیار بزرگ
- سازگاری بالا با مرورگرها و البته CSS
- وجود قابلیتهای برنامهنویسی مانند حلقه، متغیر، تودرتویی و... .
- توانایی ایجاد فایلهای Stylesheet بسیار بزرگ بدون دردسر زیاد.
۷. Meteor
در کنار ابزارهای بسیار زیادی مانند پایتون، پیاچپی، جاوا و روبی شما میتوانید لایه بک-اند خود را با ابزاری کاربردی مانند Meteor توسعه دهید. در بین فریمورکهای محبوب جاوااسکریپتی همواره میتوانید Meteor را مشاهده کنید. Meteor یک فریمورک فول-استک جاوااسکریپتی به شمار میآید، بدین معنا که شما تقریبا میتوانید در تمام جنبههای توسعه اپلیکیشن از این ابزار استفاده کنید.
ویژگیها:
- وجود ویژگیهای داخلی بسیار زیادی هم برای توسعه لایه بک-اند و هم فرانت-اند
- توانایی ایجاد اپلیکیشنها در سریعترین حالت ممکن
- استفاده از مونگودیبی و مینی مونگو در آن
- وجود قابلیت Live Reloading
۸. CodePen
CodePen پلتفرمی است که به شما قابلیت به اشتراک گذاری کدهای مربوط به فرانت-اند را میدهد. البته جدای از آن میتوانید تمام پروژه مورد نظرتان را با استفاده از IDE موجود در این ابزار ایجاد کنید.
ویژگیها:
- توانایی ایجاد Penهای منحصر به فرد و مخفی
- وجود یک ادیتور با قابلیت شخصیسازی
- وجود قابلیتهایی برای همکاری با دیگر توسعهدهندگان
- امکان آپلود رسانهها
۹. GitHub
تا به حال شده که ویژگی جدیدی را به یک نرمافزار اضافه کنید و بعد از آن همه چیز بهم بریزد و تلاش کنید تا نسخههای قبلی نرمافزار که به خوبی کار میکردند را برگردانید؟ خب استفاده از روشهای قدیمی کمی دردسرساز خواهند بود. به همین دلیل است که شما نیاز دارید تا وارد دنیای VCSها شوید. VCS یا Version Control System به شما این قابلیت را میدهد تا بتوانید نرمافزارتان را در فرایند توسعه نسخهبندی کرده و آنها را بهتر مدیریت کنید.
گیتهاب یکی از معروفترین سیستمهای کنترل نسخه است که به شما این امکان را میدهد جدای از کنترل نسخههای اپلیکیشن آنها را با دنیا به اشتراک بگذارید و همچنین با دیگر افراد روی آنها کار کنید.
ویژگیها:
- توسعهدهندگان قابلیت ایجاد مستندات برای پروژههایشان را خواهند داشت.
- قابلیت آپلود تمام پروژه در یکجای مطمئن.
- استفاده از ابزارهایی برای مدیریت تسکها.
۱۰. Grunt
گرنت یک Task Runner جاوااسکریپتی است که به شما کمک میکند در فرایند توسعه، کارهای روتین جاوااسکریپتی را خودکارسازی کنید. این کارهای روتین شامل ایجاد پروژه جدید، فایل کانفیگ و... میشود.
همچنین در کنار این موارد میتوانید بصورت خودکار تستهای واحدی از پروژه گرفته و پروژه خودتان را نیز فشردهسازی کنید.
ویژگیها:
- حذف ریسک در انجام کارهای تکراری
- وجود اکوسیستم بزرگ باعث میشود تا بتوانید بیشتر کارها را بصورت خودکار انجام دهید.
- بالا بردن کارایی پروژه و تسریع در انجام کارها
- بالا بردن تمرکز شما در انجام کارهای اصلی
۱۱. JQuery
JQuery شناخته شدهترین کتابخانه جاوااسکریپتی است که به شما در ایجاد لایه کلاینت کمک میکند. تقریبا ۶۵درصد تمام وبسایتهای دنیا از جیکوئری استفاده میکنند و در فریمورکهایی مانند بوتاسترپ نیز مشاهده خواهد شد.
ویژگیها:
- سازگاری بالا با CSS3
- استفاده از ماژول AMD
- کوچکسازی شده تا حجم ۳۰ کیلوبایت
- قابلیت بسیار سادهتر برای مدیریت DOM
۱۲. بوتاسترپ
بوتاسترپ یک فریمورک مجبوب CSS/JS است که توسط توییتر توسعه داده شده. با استفاده از این فریمورک شما میتوانید رابط کاربریتان را در سریعترین زمان ممکن توسعه دهید.
ویژگیها:
- وجود کامپوننتهای رابط کاربری بسیار زیاد
- استفاده از SASS
- قابلیت استفاده یا عدم استفاده از جاوااسکریپت برای بالاتر بردن لایه کلاینت
در پایان
در این مطلب از وبسایت راکت سعی کردیم تا ۱۲ ابزار مناسب برای توسعه اپلیکیشنهای وب را به شما معرفی کنیم. بیشتر این ابزارها را ما در وبسایت راکت به صورت ویدیویی آموزش دادهایم بنابراین اگر قصد یادگیری آنها را داشتید آموزشهای ما را فراموش نکنید.
دیدگاه و پرسش
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید