چرا باید از MongoDB استفاده کنیم؟
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 5 دقیقه

چرا باید از MongoDB استفاده کنیم؟

مونگودی‌بی محبوب‌ترین دیتابیس NoSQL در بین دیتابیس‌های دیگر است. این ابزار تا به حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون بار دانلود شده و سورس آن نیز از طریق گیت‌هاب قابل دسترس است. در سال‌های اخیر این تکنولوژی به محبوبیت بسیار زیادی دست پیدا کرده که اگر از نگاه تخصصی به آن نگاه کنیم باید بگوییم که دلیل آن سریع بودن در امر توسعه و مقیاس‌پذیری بالا است. در حال حاضر مونگودی‌بی در پروژه‌های شرکت‌هایی مانند Sega، Coinbase، Adobe، Nokia، eBay و… استفاده می‌شود. 

مونگودی‌بی یک دیتابیس چند منظوره‌ است به همین دلیل می‌تواند انتظارات شرکت‌هایی در اندازه‌های مختلف را برآورده کند. در ساختار مونگودی‌بی که به شکل NoSQL طراحی شده است خبری از مدل‌های قدیمی دیتابیس نیست. در این ساختار که با نام سندگرا یا document-oriented معرفی شده همه چیز شکل پویاتری به خود گرفته است. در این حالت بجای آنکه اطلاعات در ردیف‌ها و ستون‌ها ذخیره شود (مانند دیتابیس‌های رابطه‌ای) اطلاعات در فرم یک سند JSON به نام BSON ذخیره خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود تا اسناد مدیریت شده با استفاده از این دیتابیس فیلدها و ساختارهای متفاوتی داشته باشند.

این دیتابیس مزایای مختلفی را با خود به همراه خواهد آورد که در نظر گرفتن آن‌ها برای یک اپلیکیشن big data و مواردی که با داده‌های مختلفی سر و کار دارند بسیار مناسب است. جدای از قابلیت مقیاس‌دهی در حالت افقی، مونگودی‌بی امنیت بالایی را نیز عرضه خواهد کرد. از آنجایی که مدل داده‌ای مونگودی‌بی بسیار منعطف است، می‌توان مدل‌های مختلف را با همدیگر ادغام نمود و در هر لحظه‌ای ساختار کلی داده‌ها را تغییر داد. 

حال بیایید به صورتی کامل‌تر با مزایای این تکنولوژی آشنا شویم.

مزایای MongoDB

۱. پلتفرم توزیع داده

با در نظر گرفتن دیتاسنتر‌هایی که از نظر جغرافیایی به صورت توزیع شده عمل می‌کنند، مونگودی‌بی سطح جدیدی از مقیاس‌پذیری و موجودیت را ارائه می‌کند. در این حالت اپلیکیشن شما به مشکل برنمی‌خورد و قابلیت مقیاس‌پذیری سیستم بانک اطلاعاتی شما نیز انعطاف بیشتری پیدا می‌کند. 

۲. فرایند توسعه سریع

به لطف وجود مدل داده‌ای منعطف، شِمای پویا، ابزارهای گرافیکی و خط فرمان قدرتمند حال دیگر برنامه‌نویسان می‌توانند به سرعت ایده‌های‌شان را به عمل تبدیل کنند. جدای از ایجاد یک سیستم بانک اطلاعاتی، ایجاد تغییر در داده‌ها نیز در این حالت بسیار ساده‌تر و سریع‌تر می‌شود. 

۳. مدل داده‌ای منعطف

مدل داده‌ای موجود در مونگودی‌بی براساس مستندات شبیه به JSON تعریف می‌شود. البته خود این تکنولوژي BSON نام دارد که مونگودی‌بی از آن استفاده می‌کند. در این حالت کار با داده‌ها بسیار راحت‌تر از هر زمان دیگری خواهد بود. در این حالت شما می‌توانید شِمای کلی اپلیکیشن‌تان را نیز به صورت پویا تغییر دهید. 

۴. کاهش TCO

TCO به معنای هزینه تمام شده برای صاحب پروژه است. معمولاً استفاده از مونگودی‌بی در پروژه‌ها هزینه کمتری نسبت به سیستم‌های دیگر بانک اطلاعاتی می‌طلبد. جدای از آن، از آنجایی که کار با مونگودی‌بی سریع‌تر و نسبتاً ساده‌تر انجام خواهد شد توسعه‌دهندگان کمتری برای مدیریت این سیستم نیاز خواهید داشت.

۵. ویژگی‌های ادغام‌شده

امکاناتی وجود دارد که در روال توسعه ممکن است به آن‌ها نیاز داشته باشید، برای مثال آنالیز و بصری‌سازی داده، جستجو در متن، پردازش گراف و… . حال اگر از سیستم‌های RDBMS استفاده کنید یکی از مشکلات اصلی آن است که شما باید از ابزارهای مختلفی برای انجام این کار استفاده کنید. این ابزارها نیز به صورت جداگانه باید با سیستم بانک اطلاعاتی شما ادغام شوند. اما مونگودی‌بی این ویژگی‌ها را به صورت داخلی برای شما به ارمغان می‌آورد و به شما این قابلیت را می‌دهد تا در زمان بسیار کوتاهی تمام این موارد را با همدیگر ادغام نمایید.

۶. پشتیبانی از کوئری Ad hoc

جدای از قابلیت‌های پایه‌ای که مونگودی‌بی برای جستجو در فیلدها و کوئری گرفتن می‌دهد، در این زمینه ویژگی‌های حرفه‌ای نیز مانند ad hoc query را پشتیبانی می‌کند.

۷. نصب راحت

در مقایسه با RDBMS، نصب و پیاده‌سازی محیط توسعه مونگودی‌بی بسیار آسان است. 

کاربردهای مونگودی‌بی

مونگودی‌بی را می‌توان در هر سطحی از اپلیکیشن‌ها استفاده کرد. اما برای اپلیکیشن‌هایی که مربوط به Big Data و Hadoop هستند استفاده از مونگودی‌بی بیشتر از همه پیشنهاد می‌شود. در حال حاضر یکی از دیتابیس‌هایی که به صورت کامل در روند توسعه اپلیکیشن‌های سمت سرور نوشته شده با نودجی‌اس استفاده می‌شود نیز مونگودی‌بی است.

چه کسانی باید مونگودی‌بی را یاد بگیرند؟

  • توسعه‌دهندگان نرم‌افزار
  • معماران نرم‌افزار
  • مدیران سیستم
  • محققان
  • متخصصین آنالیز و دیتابیس

در پایان

مونگودی‌بی در مقایسه با دیگر سیستم‌های مدیریت بانک اطلاعاتی مانند مای‌اس‌کیو‌ال و مایکروسافت اس‌کیو‌ال عمر زیادی ندارد. با این حال در این مدت زمان کم توانسته که به یکی از قدرتمندترین و محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت بانک اطلاعاتی تبدیل شود. 

اگر قصد آشنایی بیشتر با MongoDB را دارید به شما پیشنهاد می‌کنم تا دوره آموزشی «آموزش mongodb» را مشاهده کنید. 

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
5 از 1 رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کارشناس ارشد تولید و بهینه‌سازی محتوا و تکنیکال رایتینگ - https://arastoo.net

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید