جشنواره بهارانه راکت! ۳۵% تخفیف ویژه بر روی دوره‌های آموزشی

مشاهده دوره‌ها
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
۱۵ کتابخانه مفید جاوا اسکریپت برای کمک کردن به وبسایت‌تان
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 9 دقیقه

۱۵ کتابخانه مفید جاوا اسکریپت برای کمک کردن به وبسایت‌تان

داشتن یک وبسایت عالی نیازمند توانایی های بسیاری است، اما یادتان نرود که هیچ احتیاجی به توسعه همه چیز از ابتدای آن ندارید. برای استفاده از هرکدام کتابخانه هایی که در این مقاله از آن ها صحبت می شود شما نیازی ندارید که در رابطه با آن کتابخانه حرفه‌ای باشید، تنها داشتن دانش کافی از جاوا اسکریپت تا حد زیادی کافی است.

چیزی که شما برای حرفه ای بودن در استفاده از این کتابخانه ها نیاز دارید، این است که بتوانید کتابخانه را با پروژه‌یتان ادغام کنید و از بهترین ویژگی های آن برخوردار شوید. این مسئله هم واقعا چیزی نیست که احتیاج به آموختن و مواردی از این قبیل داشته باشد. این توانایی را تنها می توانید از راه انجام یک پروژه و در حین انجام آن یاد بگیرید. خب یکبار اینکار را انجام می دهید و تمام! حال همه چیز به خلاقیت شما بستگی دارد که بتوانید با آن به اهدافتان برسید.

ما در این مقاله سعی کرده‌ایم که لیستی از کتابخانه های مهم و مفیدی که برنامه نویسان برای بهتر کردن وبسایت‌شان می توانند از آنها استفاده کنند، فراهم آوریم. ممکن است کتابخانه های محبوب خود را در این لیست مشاهده نکنید، اما این بدان معنا نیست که از استفاده آن دست بردارید. در حقیقت کتابخانه های جاوا اسکریپت تنها وظیفه دارند تا چیز ارزشمندی را که به سختی می توان بدست آورد را برای شما ساده کنند. حال که بیش از صدها کتابخانه جاوا اسکریپت داریم، ما تصمیم گرفته‌ایم که به دور تعدادی از آن ها خط بکشیم.

1. JQUERY

به صورت واضح باید بگویم که این بهترین نقطه شروع برای ورود به دنیای کتابخانه های جاوا اسکریپت است. احتمالا اگر تا به حال وبسایتی داشته اید بدون آنکه بدانید در بسیاری از جاهای آن از جی‌کوئری استفاده کرده‌اید. به صورت کلی جی‌کوئری به شما اجازه می دهد تا المان های پویا را خیلی ساده تر از متدهای موجود دیگر به صفحات ایستا اضافه کنید. از طرفی دیگر برای استفاده از این کتابخانه هیچ احتیاجی به ارتباط گرفتن با سرور نیست. این موضوع بدان معناست که تغییراتی که اعمال می کنید و در حین اجرا انجام می شوند بسیار سریع‌تر از متدها و تغییراتی هستند که با سرور ارتباط برقرار می کنند.  کتابخانه جی‌کوئری یکی از آن دسته کتابخانه هایی است که معمولا همه وبسایت ها به برخی از ویژگی های آن نیازمندند، حال اگر به صورت مستقیم به ویژگی های آن نیز دسترسی نداشته باشید این امر باز هم صدق می کند.

2. PROTOTYPE

این کتابخانه به یک طریقی می تواند یکی از رقبا جی‌کوئری به حساب بیاید. این کتابخانه ضرورتا ارزش کمتری نسبت به جی کوئری ندارد اما قابلیت های تطبیق پذیری آن بسیار کم وسعت تر است. استفاده همزمان از prototype و جی‌کوئری ممکن است باعث یک تداخل بشود. البته شما می توانید به عنوان یک راه جدید با سفارشی سازی های بسیار زیاد این مشکل را حل کنید. به همین دلیل است که گفته می شود باید وابستگی ها و تعلقات هر کدام از کتابخانه های جاوا اسکریپت را دانست و آنها را بررسی کرد.

3. MODERNIZR

این کتابخانه به شما کمک می کند تا روی این مشکل که بعضی از مرورگرها به صورت کامل از HTML5 پشتیبانی نمی کنند غلبه نمایید. با وجود آنکه در حال حاضر بیشتر مرورگرها به صورت کامل از این زبان و ویژگی های آن پشتیبانی می کنند اما باز هم مرورگرهایی هستند که این مشکل را دارند. Modernizr به شما کمک می کند که در یک راه منطقی بر این مشکل غلبه کنید.

4. BOOTSTRAP

تنها ۶ سال از آمدن بوت استرپ به دنیای توسعه دهندگان می گذرد و در این ۶ سال بوت استرپ به یکی از محبوب ترین و معروف‌ ترین ابزارهای توسعه برای توسعه دهندگان تبدیل شده است. این کتابخانه به صورت منحصرا تنها برای طراحی رابط کاربری و لایه بندی در وبسایت استفاده می شود اما باید بگویم که این کتابخانه این کار را به بهترین شکل خود انجام می دهد. برای استفاده بهتر از این کتابخانه شما نیاز دارید که تمام تنظیمات و ویژگی های پیشفرض را تغییر دهید. همچنین بدلیل آنکه تمام طرح بندی و استایل های این کتابخانه مبتنی بر وبسایت توییتر است به همین دلیل بدون انجام شخصی سازی نمی توان رابط کاربری بسیار زیبایی را از آن درآورد.

5. PDF.JS

احتمالا بدانید که استفاده از فرمت pdf در برخی از حالات منجر به یکسری آسیب پذیری ها می شود. برای این منظور PDF.js ابزاری مناسب برای رندر فایل های pdf در قالب HTML5 Canvas است. به صورت واضح معلوم است که این کتابخانه تنها در مرورگرهایی که از HTML5 و Canvas پشتیبانی می کنند قابل استفاده است.

6. JS CHARTS

این کتابخانه یک انتخاب ساده اما قدرتمند برای ساختن graph است. پس با استفاده از این کتابخانه می توانید چارت های حرفه‌ای را برای وبسایت‌تان بدون وقت و انرژی زیاد طراحی کنید. نسخه رایگان این کتابخانه تقریبا به خوبی نسخه پولی است اما نسخه رایگان همراه با Watermark عرضه می شود که خیلی جالب نیست. خرید یک لاینسس قانونی باعث می شود که این Watermark از پروژه هایتان حذف گردد.

7. CHART.JS

این کتابخانه برای جایگزینی با کتابخانه JS Charts واقعا انتخاب خوبی است. این کتابخانه رایگان است و در آن هیچگونه Watermark استفاده نشده است. استفاده از این کتابخانه بسیار ساده است، به خوبی مستند سازی شده و به راحتی قابلیت شخصی سازی دارد. استفاده از این کتابخانه نسبت به کتابخانه قبلی نیازمند کمی دانش بیشتر در زمینه جاوا اسکریپت است.

8. D3.JS

این کتابخانه برادر بزرگ دو نمونه قبلی است. دو کتابخانه قبلی که از آن ها صحبت شد برای استفاده های کوچک در پروژه های سبک بیشتر استفاده می شود اما D3 به شما قابلیت های پیشرفته‌ای را می دهد که می توانید در وبسایت خود برای نمایش مناسب داده ها از آن استفاده کنید. هرگونه داده‌ای در این کتابخانه به خوبی در راه ها و شکل های مختلف قابل نمایش است. برای درک بهتر توانایی های این کتابخانه کافی است که سری به نمونه ها و مثال های موجود در وبسایت D3 بزنید.

9. BHIVE

Bhive راه می شود یکی از فریمورک های گرافیکی که در زمینه HTML5 انقلابی درست کرد دانست. Bhive به شما اجازه می دهد تا به سرعت گرافیک های SVG و انیمیشن درست کنید. علاوه بر این موارد می توانید با استفاده از این کتابخانه از طرق مختلف در وبسایت تعاملات کاربری ایجاد نمایید. برای مثال می توانید یک بازی آنلاین بسازید و یا اینکه در یک وبسایت آموزشی از آن استفاده کنید.

10. OWL CAROUSEL

Owl یکی از مهمترین و در عین حال بهترین پیشنهاد برای ساخت carousel در وبسایت است. این کتابخانه براساس جی‌کوئری نوشته شده و کاملا واکنشگرا است. این کتابخانه با دستگاه های تاچ و نقطه‌ای به خوبی سازگاری دارد. قابلیت پیشتیبانی از درگ/درپ، سوایپ را دارد و به شما این توانایی را می دهد که بتوانید به صورت کامل آن را شخصی سازی کنید.

11. DATE.JS

ممکن است بخواهید به اطلاعات زیادی از راه های مختلف تاریخی دسترسی پیدا کنید. این ویژگی هایی است که Date.js به شما می دهد. Date.js باعث می شود که به سادگی از تاریخ در وبسایت استفاده کنید و از پیچیدگی های سینتکس تاریخ در جاوا اسکریپت دوری کنید.

12. MOMENT.JS

این کتابخانه نیز یکی دیگر از کتابخانه ها برای پردازش و قالب بندی تاریخ است. با این وجود این کتابخانه کمی پیچیده تر و حرفه‌ای تر از Date.js است. عملیات های اضافه‌ای که می توانید با استفاده از این مرورگر انجام دهید عملیات های محاسباتی است که می توانید در حیطه تاریخ انجام دهید. برای مثال محتوای بین دو تاریخ خاص را بدست آورید و کارهایی از این قبیل. با این وجود که استفاده از این کتابخانه نیاز به کار و تخصص بیشتر نسبت به DateJs را ندارد، پس می توانید به عنوان جایگزین از آن استفاده کنید.

13. DATEDROPPER

زمانی که می خواهید در وبسایت از یک DatePicker و یا تقویم استفاده کنید، dateDropper انتخاب بسیار ساده و خوبی است. از ویژگی خوب این کتابخانه قابلیت سازگاری با رابط موبایل و دستگاه های مختلف است.

14. WFORMS

این کتابخانه‌ای بسیار ساده و قدرتمند است که توسط قسمت Google Code پیاده سازی و ساخته شده است. با استفاده از wForms می توانید تمام کارهای مربوط به زمینه ورودی کاربران از طریق فرم انجام دهید. کارهایی مانند اعتبار سنجی، تول‌تیپ و ویژگی هایی از این قبیل.

15. SORTTABLE

استفاده از جداول در صفحات وب برای داده ها بسیار پر استفاده و مهم هستند. با استفاده از این کتابخانه جاوا اسکریپت شما می توانید هرگونه جدولی که می خواهید را به سادگی طراحی کنید. اینکار تنها با اضافه کردن یک کلاس ساده sortable انجام می شود. به صورت زیر:

<table class=”sortable”>

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
5 از 2 رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کپی رایتر، یوایکس رایتر، متخصص سئو محتوا و… عناوینی هستن که می‌تونم حرفه‌ام رو باهاشون خلاصه کنم اما جدای از این موارد، کتاب نوشتم، پادکست ضبط کردم، مارکتینگ محتوا انجام دادم و خلاصه تجربیات تا بخوایید در زمینه کلمات کسب کردم.

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

ارسطو عباسی

کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا