سلام . من تقریبا یه برنامه نویس back-end هستم . چند وقتی هست که مشکلی داره بدجوری اذیتم می کنه. . چند روز پیش رفتم توی وب سایت دنبال آگهی های کار گشتم . نه برای اینکه دنبال کار بگردم ، برای اینکه ببینم حقوق یه برنامه نویس بک اند چه قدره . که خب خیلی نا امید شدم . وقتی توی آگهی ها می رفتم دیدم اکثر آگهی ها که حقوق مناسب می دادند چندتا پارامتر عجیب برای یه برنامه نویس بک اند داشتن :
این همه حرف نزدم که فقط داستان زندگیم رو گفته باشم . از اساتید و کسانی که تجربه کار توی جایی رو داشتن چند تا سوال دارم:
با تشکر.
سلام
بله چه عیبی داره restful هم برای ارائه نمونه کار خوب هست.
من تجربه کار در شرکتی رو داشتم که بنده بک اند کارو میزدم همکارم بخش فرانتو ایجاد میکرد.
نیازی نیست بکاند کار js بلد باشه و به نظر خودم اشتباست البته در شرکت برای بک اند فرمهای سمت کاربریرو خودم تکمیل و به بک اند سند میکردم و خودم داده هارو از کنترلر میگرفتم و در ویوها قرار میدادم. نظر بنده این است که بک اند کار دیگه نباید وارد ویوها بشه تنها باید در سمت بک اند کد بزنه و کارهای مثل ارسال فرم و نمایش داده ها که از بک اند گرفته میشه به عهده فرانت کار باشه. بک اند کار روتهارو ایجاد میکنه دیتابیسو طراحی میکنه و فرانتد کار در جریان این موارد قرار میگیره و موارد درخواستی بکاند کارو انجام میده. نظرم اینه که فرانتند کارها تا حدودی باید کار بک اندی هم بلد باشن مثل ارسال فرم ها و توضیح داده ها در ویوها و یک بک اند کار نباید وارد ویوها بشه و تنها کارش این خواهد بود که داده هارو به ویو ویفرسته و بعد فرانتد کار وارد عمل میشه و بک اند کار اجازه ورود به ویوهارو هم نخواهد داشت.
حقوق ها کم کم هم نیست و با همین برنامه نویسی در سطح خوب هم میشه زندگی رو چرخوند هستن جاهایی که حقوقشون در حد یک برنامه نویس متوسط هست. با حقوق برنامه نویسی هم میشه زندگی کرد و میتونه این حقوق زیاد هم بشه.
من زیاد با کار فریلنسرینگ و ورد پرس موافق نیستم و از ورد پرس خوشم نمیاد. موفق باشین
@hosseinshirinegad98
ممنون از نظرتون. من هم مثل شما از فریلنسرینگ و وردپرس خیلی خوشم نمی آد
در مورد قسمتي كه گفتيد توي هنر خوب نيستيد اين ربطي به فرانت كار نداره! بيشتر هنر مربوط ميشه به كسي كه كارش ui-ux هست.
در شركت هاي برنامه نويسي سه مرحله كار انجام ميشه.
مرحله اول متخصص ui-ux با هنر خودش و طراحي
در فوتوشاپ يا adobe xd ظاهر يك وب سايت رو ميسازه.
مرحله دوم اين طرح كشيده شده به فرانت كار داده ميشه تا طرح كشيده شده رو به كد تبديل كنه ( فرانت كار بايد بتونه طرحي كه بهش واگذار شده رو با كد دربياره )
مرحله سوم هم كه بك اند كار روي فرانت كد ميزنه
شما ميتونيد قالب آماده تهيه كنيد و روي اون بك بزنيد يا كلاً با api كار كنيد و اگر هم به فرانت علاقه داريد يك قالب طراحي شده رو تهيه كنيد و اونو با كد دربياريد و كد سمت فرانتشو بزنيد.
درضمن يكسري از شركت ها براي اينكه نخوان حقوق اضافي بدن از فرانت اند كار ميخوان كه ui-ux هم بلد باشه كه قالب رو هم طراحي كنه.
درود...
برنامه نویسان برای زنده موندن در بازار کار باید چند تا زبان برنامه نویسی یادبگیره و شما چاره ای ندارید با این شرایط کنار بیای ..
هر لحظه ممکنه اوضاع تغییر کنه...
سلام ، بنده خودم طراح رابط کاربری هستم و به نظر شخصی بنده این موضوع از یه مشکل بزرگتر میاد و اونهم اینه که برنامه نویسان و توسعه دهنده ها تو ایران ثابت کردن که فقط دنبال کار تو شرکت ها هستن و اینکه به خودی خود نمیتونن حتی گروه های برنامه نویسی چند نفره تشکیل بدن و فعالیت داشته باشن و انگیزه ، اینده نگری ، دور اندیشی و اعتماد به نفس لازم جهت ایجاد تیم های را ندارن و شرکت ها از این حالت صنفی و سندیکای ضعیف نهایت استفاده را میکنن و میگن که توسعه دهنده ها چاره ای ندارن و همشون نهایتا باید بیان برا ما کار کنن پس ما قواعد بازی را مشخص میکنیم و میگیم که یه نفر باید همه چیز و بلد باشه ، شما به زحمت برنامه نویس شدن و دود چراغش نگاه کنید و از طرفی به جایگاه اجتماعی و درامدش هم نگاه کنید تا عمق فاجعه مشخص بشه ، یعنی یکی از تخصصی ترین شغل های جهان اینقدر در ایران بی ارش و مفت شده ، چون برنامه نویس ها اساسا تو ایران حالت منزوی ، مظلوم و وابسته ، ناچار و بی چاره به خودشون گرفتن و کسی این تخصص و هنر را جدی نمیگیره چون خود توسعه دهنده ها خودشون را جدی نمیگیرن و رفتار حرفه ای ندارن ، و این یعنی برنامه نویس ها بصورت خودجوش باید بتونن کار تیمی داشته باشن ، در واقع کسی هست که طراحی و توسعه رابط کاربری بلده اما بکند بلد نیست و از طرفی کسی هست که بکند مسلطه اما از طراحی رابط کاربری و جنبه های هنری و ظاهری سر رشته نداره ، راهکار این نیست که همه برن همه چیز را یاد بگیرن چون این ممکن نیست و انسان نمیتونه معمولن تو چند فیلد متفاوت دیپ و مستر بشه بلکه این افراد مکمل هم هستند و میتونن در کنار هم هسته های چند نفره تشکیل بدن و کارهای تیمی و اشتراکی انجام بدن و از طرفی هر کس هم در فیلد خودش روزبه روز مهارتش بیشتر بشه ، مثلا اگر دوستی php بکند میزنه میتونه با 1 یا 2 نفر طراح و 1 یا 2 نفر فرونت دولوپر لینک باشه و همراه باشه و بخش هنری و طراحیش را به اونها بسپاره و تمرکز خودش را بزاره تو فیلدی که ازش لذت میبره ، این حالت انفرادی و منزوی گونه و فرار از کار اشتراکی و همکاری تیمی و لینک نشدن توسعه دهنده ها به هم باعث شده جامعه توسعه دهنده ها خشک و بی روح بشه و خروجی شایسته ای نداشته باشه و اساسا باید این طرز فکر تغییر کنه ، یعنی هر توسعه دهنده باید مدام با چند نفره دیگه در فیلد های متفاوت در ارتباط باشه و اصلا این ارتباط با سایرین باید یکی از ملزومات کار در نظر گرفته بشه .
@h.r.hassani
سلام و وقت بخیر
چه شروع طوفانیای :)
ببینید در اینکه شرکتها کار اشتباهی میکنند که از یک برنامهنویس بکاند میخوان که به زبان های فرانت مسلط باشه شکی نیست ، معمولا برای صرفه جویی در هزینهها اینکار رو میکنند تا بکاند کار ، فرانتِ کار رو هم براشون بزنه
ولی اینکه میگید ذوق هنری ندارید کاملا بیربطه :) این احساس بیشتر از یه جور شکست نفسی در افرادی مثل من ( منم ذوق هنریام کمه :} ) و شما ایجاد شده که خب طبیعیه . ولی دلیل خوبی برای پس زدن فرانت نیست :)
برای API ها بینهایت قالب آماده توی نت ریخته که میتونید استفاده کنید (البته ذکر کنید که این یک قالب آماده است تا فکر نکنن شما فرانتکار هم هستید :) )
برای بحث پول برنامه نویسی هم دیگه چه کنیم ؟ فرهنگ سازی نشده و قدر ما رو نمیدونن :( میتونید فرانت هم یاد بگیرید تا در حوزهی فرانت هم کسب درآمد کنید
من خودمم از وردپرس خوشم نمیاد ولی خب برای پلاگین نویسی وردپرس توی سایتای فریلنسینگ پیشنهادات زیادی هست . من از فریلنسینگ بدم نمیاد، حالا شما رو نمیدونم چرا بدتون میاد :)
واقعا پیشنهاد خوبی دادید که چنین گروههایی ایجاد بشن . هم به پیشرفت فرانتکار و بکاند کار کمک میکنه هم اینکه کار گروهی یاد میگیریم که خیلی هم لذت بخشه
من خودم از اول شهریور ، پایهام :) مایل بودید توی واتساپ یه گروه بزنید ما رو هم عضو کنید شاید فرجی بشه :)
ناامیدی فایدهای نداره ، باید راهحل رو پیدا کنید :) یه دو سه روز تفریح کنید و به نکات مثبت کارتون فکر کنید :)
موفق و سلامت باشید
یا حق
@hosseinshirinegad98
منم موافقم که بک اند کار نباید توی ویو بره ولی وقتی برای مصاحبه با شرکت ها میریم کاملا برعکسه متاسفانه
من الان خودم جایی که کار میکنم vuejs که میزنم هیچ! از من خیلی جدی انتظار ویو زدن هم دارن!
نه اینکه کامل بزنما در این حد که صفحه های پروژه قبلی رو خودم بیارم توی پروژه جدید و مثلا اسم هارو عوض کنم، اینپوت هارو عوض کنم هرجا لازم بود جدول بزارم و....
واقعا نمیدونم کی این شرایط قراره عوض بشه
ادم بعضب اوقات ناامید میشه واقعا
برنامه نویس بکاندی که قرار باشه به جای معماری های مختلف نرم افزار و الگو های طراحی مختلف و تکنولوژی های جدید روز، بره درگیر فرانت اند و فریمورک هاش بشه... کار خیلی سختی در پیشرفت کردن داره.
نه که ممکن نباشه اما نسبتا پروسه طولانی تری هست.
پیشنهاد میکنم دور کار کردن توی شرکت هارو خط بکشید !
کار شرکتی برنامه نویسی زحمت بسیار زیاد و پول کم داره
آیا مایل به ارسال نوتیفیکیشن و اخبار از طرف راکت هستید ؟