در دوره مقدماتی آموزش وردپرس قصد داریم اصول اولیه راه اندازی و استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس را مرور کنیم. شما در انتهای این آموزش قادر خواهید بود به راحتی یک سایت وردپرسی راه اندازی کرده و براساس سلیقه خود اختصاصی کنید.
در دوره مقدماتی آموزش وردپرس قصد داریم اصول اولیه راه اندازی و استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس را مرور کنیم. شما در انتهای این آموزش قادر خواهید بود به راحتی یک سایت وردپرسی راه اندازی کرده و براساس سلیقه خود اختصاصی کنید.
دوره آموزش مقدماتی وردپرس قدم اول از مسیریادگیری آموزش وردپرس در راکت است که اگر شما قصد یادگیری وردپرس را دارید نیاز است که این قدم را ، که به شکل رایگان برای شما در نظر گرفته ایم را کامل مشاهده کنید.
وردپرس به زبان ساده: اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی وردپرس بپردازیم، وردپرس عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا به راه اندازی انواع گوناگونی از وبسایت و وبلاگ بپردازید. با اطمینان بر اساس تجربیات شخصی و نمونه های مشاهده شده به جرأت می توانم این اطمینان را به شما بدهم به دلیل انعطاف بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد با استفاده از آن قادر خواهید بود تا اقدام به راه اندازی هر نوع وبسایت با وردپرس کنید.
اگر بخواهیم با یک زبان حرفه ای تر اقدام به معرفی وردپرس کنیم و پاسخ این سوال را که وردپرس چیست؟ را بدهیم می توان گفت، وردپرس عبارت است از یک سایت ساز متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها (Content Management System) قرار دارد. همانطور که اشاره شد وردپرس به صورت رایگان و متن باز می باشد که می توان آن را جزء دسته نرم افزارهای دنیای آزاد قرار داد. به معنی این است که اگر دستی در برنامه نویسی و کدنویسی داشته باشید قادر خواهید بود تا هر نوع شخصی سازی بر روی وردپرس انجام داده و سایت دلخواه خود را با استفاده از آن طراحی و پیاده سازی کنید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است و از این جهت در تولید وبسایتهای مختلف با سرعت بالا به شما کمک خواهد کرد. ایده اصلی که پشت وردپرس وجود دارد این است که شما مجبور نباشید تا برای ساخت یک وبسایت جدید از ابتدا همه کارها را انجام دهید. بلکه میتوانید با استفاده از وردپرس که شامل هزاران قالب و پلاگین آماده است به سرعت وبسایت خود را پیاده سازی کنید. یکسری مزایا دیگر نیز مانند بازار کار و فرصتهای شغلی وجود دارد که در ادامه راجع به آنها هم صحبت خواهیم کرد.
تا سال ۲۰۱۸ وردپرس رقبای بسیاری زیادی داشت، جوملا، دروپال و... . اما از آن زمان به بعد وردپرس یکه تاز میدان بود و به همین دلیل در صدر سیستمهای مدیریت محتوا قرار گرفت. تنها با مشاهده وبسایتهای کنونی و فرصتهای شغلی موجود میتوانید ببینید که درخواستی برای سیستمهای مدیریت محتوای دیگر بجز وردپرس وجود ندارد. بنابراین وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوای کنونی است که بیشتر کاربران دنیا را به خود جذب کرده است.
شرکتهای ایرانی دوست دارند که ایدههایشان را در سریعترین زمان ممکن به واقعیت تبدیل کنند. وردپرس دقیقا با این هدف ایجاد شده است و در نتیجه در بازار کار ایران از وردپرس استقبال بسیار زیادی میشود. تنها با مشاهده آگهیهای شغلی میتوانید بر اهمیت و ضرورت بسیار بالای وردپرس پی ببرید و بدانید که چقدر در بازار کار ایران سیستم مدیریت محتوای مهمی است.
اطلاع دقیقی از قیمت پروژههای وردپرسی وجود ندارد اما با جمعآوری نمونه کارها و قیمتهایی که در اینترنت وجود دارد میتوان به نرخهای مختلفی رسید. برای مثال ساخت یک فروشگاه وردپرسی که تقریبا ۲۰ روز از وقت شما را میگیرد حدود ۱۷ تا ۲۵ میلیون هزینه داشته و در نتیجه اگر بتوانید ماهانه دو تا سه پروژه از این شکل بگیرید به راحتی ماهیانه نزدیک به ۵۰ میلیون درآمد خواهید داشت.
در این دوره آموزشی ما به صورت کامل شما را با فرایند نصب و راهاندازی وردپرس آشنا میکنیم. برای برخی از افراد این مسئله در اولین برخورد بسیار چالش برانگیز بوده و به همین دلیل ما قصد داریم به سادهترین زبان ممکن آن را به شما آموزش دهیم.
وردپرس از یک پنل مدیریتی فوق حرفهای بهره میبرد. شما در این پنل میتوانید کارهای بسیار زیادی را انجام دهید که در این دوره با تک تک آنها آشنا خواهید شد. وجود یک پنل مدیریتی یکی دیگر از مزیتهای وردپرس است که ما را از شر ساخت یک پنل جدید نجات میدهد.
در پنل وردپرس گزینهای تحت عنوان نوشته ها وجود دارد که از طریق آن میتوانید نوشتهها و یادداشتهایتان را مدیریت کنید. در واقع هر پستی که روی وبسایت قرار میدهید از طریق این گزینه ایجاد میشود و در نتیجه گزینهای خواهد بود که به صورت روزانه با آن سر و کار خواهید داشت.
برگهها نوشتههای ثابتی هستند که براساس کسب و کار و نیازمندیها ایجاد میشوند. از طریق پنل وردپرس به سادگی میتوانید برگههای جدید وردپرسی را ایجاد و مدیریت کنید. در این دوره آموزشی به صورت کامل کار با برگهها را آموزش میدهیم.
رسانهها در وردپرس مخزن تمام فایلهایی است که شما در وبسایت خودتان آپلود کردهاید. از طریق قسمت رسانهها میتوانید تمام فایلها را مدیریت کنید، تصاویر مورد نظرتان را پیدا کنید و کارهای مختلفی را انجام دهید.
یکی از نقاط قوت وردپرس، سهولت در ایجاد کاربران و مدیریت دسترسی آنها از طریق تعیین نقشها است. با استفاده از این امکان به سادگی میتوانید کاربران جدیدی را به پنل وردپرسی خود اضافه کنید و نقش آنها در وردپرس را تعیین کنید. اینکار در صورتی که از وردپرس استفاده نکنید بسیار پیچیده و سخت خواهد بود.
بخش دیدگاهها در وردپرس به شما این قابلیت را میدهد تا بتوانید به سادگی کامنتهایی که دریافت میکنید را مدیریت کنید. تائید، ویرایش و حذف کردن دیدگاهها از جمله مواردی هستند که از طریق قسمت دیدگاهها در وردپرس میتوانید انجام دهید.
در پنل وردپرس براساس نیاز یکسری ابزار وجود دارد که در فرایندهای مختلفی به شما کمک میکند. برای مثال پشتیبان گیری از فایل و درون ریزی محتوا از طریق یک سورس خارجی از دسته امکاناتی است که در بخش ابزارهای وردپرس میتوانید پیدا کنید.
یکی از امکانات بسیار حرفهای و البته مفید وردپرس، افزونه پذیری آن است. افزونهها به وردپرس کمک میکنند تا کارایی آن را بالاتر ببرد. برای مثال اگر امکانی در وردپرس وجود ندارد از طریق افزونهها در وردپرس میتوانید آن را به وبسایت اضافه کنید. برای مثال فکر کنید میخواهید یک وبسایت فروشگاهی با وردپرس ایجاد کنید، در این صورت نیاز به یکسری امکانات دارید که وردپرس به صورت مستقل ندارد. به همین دلیل میتوانید با نصب افزونهای مانند ووکامرس امکانات یک وبسایت فروشگاهی را به وردپرس اضافه کنید.
از طریق پوستهها و قالب های وردپرسی میتوانید به سادگی ظاهر وبسایت را تغییر دهید. در نتیجه فرایند ایجاد یک ظاهر زیبا و فوق العاده در وردپرس کار سختی نخواهد بود و تنها با چند کلیک میتوانید پوستههای مختلف را نصب و اجرا کنید.
قبل از اینکه هاست جدیدی را خریداری کنید میتوانید وردپرس را روی سیستم عامل خودتان نصب کنید و وبسایت مورد نیاز خود را در آنجا ایجاد کنید. در مرحله بعد، پس از اتمام توسعه وبسایت میتوانید وبسایت وردپرسی خودتان را به سرور اصلی منتقل کنید. در این قسمت از کار به آموزش کامل نیاز دارید که ما در این دوره آموزشی آن را به صورت کامل به شما یاد خواهیم داد.
در این دوره آموزشی سعی کردهایم با ارائه یک سرفصل کامل با تمام مقدمات و جزئیات اولیه وردپرس آشنا شوید. بنابراین سرفصلهای این دوره جامع هستند:
- بررسی و آنالیز انواع سیستم های مدیریت محتوای رایگان به همراه معایب و مزایای آن ها
- بررسی دلایل انتخاب وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای حرفه ای
- نصب و راه ندازی پیش نیاز های راه اندازی وردپرس بر روی لوکال هاست
- نصب وردپرس بر روی لوکال هاست
- تنظیمات اولیه وردپرس جهت شروع کار
- بررسی جزئیات ارسال و ویرایش یک نوشته و نکاتی مهم جهت سئوی مناسب مطالب
- بررسی سیستم نظرات وردپرس جهت تایید و یا رد نظرات
- بررسی منوی رسانه ها در وردپرس و امکانات وردپرس برای این قسمت
- بررسی دقیق منوی برگه ها در وردپرس و موارد استفاده از این قسمت
- سفارشی سازی سایت براساس ابزارک ها و امکانات وردپرس
- سفارشی سازی پیشرفته وردپرس با استفاده از CSS
- نصب یک پلاگین با استفاده از مخزن وردپرس و نکات مهم این قسمت
- نصب یک قالب به صورت مستقیم از مخزن وردپرس به صورت اتوماتیک
- خروجی گرفتن از اطلاعات در وردپرس و همچنین ورود اطلاعات به وردپرس
- بررسی سیستم کاربران وردپرس و توضیحات نقش های کاربران در وردپرس
-بهینه سازی پنل مدیریت وردپرس جهت ارائه به مشتری(مثل حذف منوی های اضافه و ...)
بله شما میتوانید بعد از مشاهده این دوره اقدام به راه اندازی و سفارشی سازی سایت مورد علاقه خود کنید
خیر. شما باید پس از گذراندن این دوره، در دوره پیشرفته وردپرس راکت که به زودی ضبط آن تکمیل شده و منتشر خواهد شد ثبت نام کنید و در آن دوره یاد خواهید گرفت که یک توسعه دهنده حرفه ای وردپرس شوید
سیستم مدیریت محتوای وردپرس یک اسکریپت با بینهایت قالب و پلاگین است که شما میتوانید با یادگیری این دوره به درآمد خوبی دست پیدا کنید.در حال حاضر مارکت وردپرس به شدت پرطرفدار و پولساز میباشد و این سیستم مدیریت محتوا طی 3 سال اخیر روند صعودی فوق العاده ای داشته است
شاید بتوان گفت بهترین انتخاب برای شما به عنوان یک متخصص وردپرس فریلنسری باشد به این صورت که شما از طریق وب سایت های فریلنسری یا در محیط خارج وب با توانایی هایی که دارید پروژه دریافت می کنید و مبلغ مناسبی دریافت میکنید. ولی این نکته هم باید بدانید که در حال حاضر شرکت های مختلف به دلیل مارکت فوق العاده ای که وردپرس دارد اقدام به استخدام نیرو های مسلط به وردپرس میکنند و همچنین این امکان وجود دارد که با طراحی قالب ها و یا پلاگین های وردپرسی و فروش آنها بتوانید یک جریان درآمدی برای خودتان ایجاد کنید.
بعد از اتمام این دوره آموزشی و ایجاد وبسایت نمونه برای خودتان میتوانید وارد دوره آموزش پیشرفته وردپرس شده و با امکانات و چالشهای جدید آشنا شوید.
داستان من و کدنویسی 9 سال پیش با PHP استارت خورد و با توسعه کتابخانه های جاوا اسکریپتی و پلاگین های وردپرسی همراه شد. وردپرس یار قدیمی 9 ساله ی من هست و سعی میکنم تجربیاتم را به علاقه مندان منتقل کنم
شما میتوانید مطالب مرتبط به این مطلب را اینجا مشاهده کنید
آیا مایل به ارسال نوتیفیکیشن و اخبار از طرف راکت هستید ؟
دیدگاه و پرسش
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید