با این ۶ نکته، برنامه نویسی را سریع‌تر یاد بگیرید
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 6 دقیقه

با این ۶ نکته، برنامه نویسی را سریع‌تر یاد بگیرید

در دنیای کامپیوتر و مخصوصا مهندسی نرم افزار و برنامه نویسی به نظر می‌رسد که همواره و در هر لحظه چیز جدیدی برای یاد گرفتن وجود دارد و این فرایند هیچگاه نیز قرار نیست تمام شود. با در نظر گرفتن این وضعیت همه چیز در ابتدا سخت به نظر رسیده و بغرنج است.

با این حال با کمی تجربه کردن و کاوش در دنیای نرم افزار متوجه خواهید شد که واقعا نیازی به یادگیری هر چیزی نداشته و کسی نیز از شما چنین چیزی نمی‌خواهد. شما تنها با یادگیری اصول اولیه و پیش برنده کارها می‌توانید به چیزهایی که می‌خواهید برسید. با این حال ما در این مقاله سعی کرده‌ایم تا با ارائه ۶ نکته شما را با آدرس دهی دقیق‌تری به سوی چنین وضعیتی پیش برد.

۱- روی موضوعات پایه‌ای و فاندمنتال تمرکز کنید

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که موضوعات پایه‌ای و فاندمنتال تنها در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند و برای بازار کار نیازی نیست که آن‌ها را یاد گرفت. در واقع این افراد اشتباه کرده و فضای خالی که این موضوعات پر می‌کنند را درک نکرده‌اند. در حقیقت موضوعات پایه‌ای تا آن حدی اهمیت دارند که شما باید ابتدا کار روی آن‌ها تسلط پیدا کنید تا بتوانید از طریق آن‌ها با اصول و منطق اولیه موجود در این حوزه آشنا شوید. اگر شما با موضوعات اولیه دنیای برنامه نویسی آشنا نشده و روی آن‌ها تسلط پیدا نکنید نخواهید توانست که به صورت دقیق با موضوعات پیشرفته نیز کار کنید.

درست است که این موضوعات پایه‌ای حوصله سر بر هستند و در وهله اول چندان کاربردی به نظر نمی‌رسند اما در ادامه مسیر و با پیشرفته تر شدن مطالعات شما آن‌ها نیز ریشه‌های خود را پیدا کرده و کاربردهای‌شان را نشان می‌دهند.

۲- یاد بگیرید که سوال پرسیده و درخواست کمک کنید

بسیاری از افراد براساس سماجتی که دارند دوست دارند هر چیزی که در دنیا وجود دارد را خودشان بدون کمک خواستن از کس دیگری حل کنند. این سماجت فقط در دنیای مهندسی نرم افزار دیده نمی‌شود بلکه همواره در مسائل دیگر نیز وجود داشته و در بیشتر موارد نیز این سماجت نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه همه چیز را سخت تر و کُندتر کرده است.

To get through life, we all need to ask for help — here's how NOT to do it |

ریشه این سماجت در بیشتر مواقع این است که ما از سوال پرسیدن و یا درخواست کمک کردن می‌ترسیم و این توانایی را در خود نمی‌بینیم که درخواست کمک کنیم. بنابراین در وهله اول شما باید این مشکل را برای خود حل کنید و یاد بگیرید که در مواقعی می‌توان پرسید و کمک دریافت کرد.

اگر شما در هنگام برنامه نویسی با یک مشکل روبرو شدید و نتوانستید به سرعت راه حل آن را پیدا کرده و دقیقا مشکل خود را درک کنید هیچ اشکالی ندارد که از یک برنامه نویس حرفه‌ای تر و یا کسی با تجربه تر سوال پرسیده و از وی کمک بخواهید.

۳- دانش‌تان را به عمل تبدیل کنید

فرایند یادگیری در دنیای مهندسی نرم افزار فقط به کتاب خواندن و فیلم نگاه کردن و یادداشت برداری نیست بلکه شما باید اطلاعاتی که کسب می‌کنید را در یک عمل خاص به کار بگیرید و با آن کاری انجام دهید. در بسیاری از اوقات وقتی شما کتابی می‌خوانید و یا موضوعی را در یک فیلم آموزشی مشاهده می‌کنید به نظرتان همه چیز بسیار ساده بوده و راحت است اما زمانی که خودتان وارد عمل می‌شوید خواهید دید که همه چیز به همین سادگی‌ها نیز نیست.

به همین دلیل به یاد داشته باشید که ضمن یادگیری همواره باید قطعه کدها را خودتان نیز تمرین کرده و تغییراتی را نیز در آن‌ها ایجاد کنید. در قدم‌های بعدی جدای از تمرین کردن، باید به دنبال ایجاد پروژه‌های کوچک و عملی نیز باشید تا با دنیای واقعی‌تر به نسبت کتاب‌ها و فیلم‌های آموزشی مواجه شوید.

۴- در ابتدا کارها را به شیوه سخت انجام دهید

می‌دانیم که ابزارها و روش‌های بسیار ساده‌ای برای تحویل سریع‌تر پروژه در دنیای مهندسی  نرم افزار وجود دارد اما به یاد داشته باشید که شما در هنگام تحویل سریع پروژه نبوده و قصد‌تان یادگیری است. با این حال به جای استفاده کردن از ابزارها و تکست ادیتورهای بسیار پیشرفته برای تمرین کردن و یادگیری، از ابزارهای ساده‌تر استفاده کنید تا خودتان بیشترین مشارکت را در نوشتن کدها داشته باشید. برای مثال قابلیت‌های پیشرفته Auto Completion را ساده‌تر کرده و سعی کنید خودتان بیشتر کارها را به صورت دستی انجام دهید.

۵- دیباگ کردن کدها را فراموش نکنید

یکی از روش‌ها برای یادگیری عمیق‌تر برنامه نویسی و صرفه جویی کردن در زمان، دیباگ کردن کدهای نوشته شده به صورت بازه‌ای است. سعی کنید قبل از اینکه ۱۰۰ خط کد را بنویسید، هر تابع و یا کلاسی که ایجاد می‌کنید را دیباگ کرده و بهترین روش‌ها را برای پیاده سازی چنین مواردی پیدا کنید. با این کار بعدا با یک فایل بزرگ که نیاز به دیباگ دارد مواجه نخواهید بود و هر مرحله دیباگ که شاید پنج دقیقه زمان لازم داشته باشد را نیز با نهایت دقت انجام خواهید داد.

۶- کدهای دیگران را مطالعه کنید

دست از کدهای داخل وبسایت‌های آموزشی بردارید و فقط به آن‌ها نگاه نکنید، به جای آن وارد گیت هاب پروژه‌های مختلف که با همان زبان برنامه نویسی شما نوشته شده است شوید و مانند یک کتاب، پروژه‌های آن‌ها را نیز مطالعه کنید. مطمئنا این کار یکی از مفیدترین نوع مطالعه است. در هر قسمت این کدها یک سوال و یک پرسش مهم قرار گرفته که می‌توانید آن را به صورت عملی یاد بگیرید.

در پایان

یادگیری برنامه نویسی می‌تواند یک مسیر مشخص و درست داشته باشد که هر کس با توجه به میزان تلاش و البته هوشی که دارد در زمان های مختلفی طی می‌کند اما این موضوع را به یاد داشته باشید که هیچگاه نمی‌توان هر چیزی که در دنیای مهندسی نرم افزار وجود دارد را یاد بگیرید چرا که همیشه نکته یا موضوع دیگری برای یادگیری وجود خواهد داشت.

در این مقاله ۶ نکته را بررسی کردیم که با در نظر گرفتن آن‌ها می‌توانید مسیر یادگیری خود را بهتر طی کرده و به نکاتی توجه کنید که معمولا افراد کمی به آن‌ها توجه می‌کنند.

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
4 از 6 رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کپی رایتر، یوایکس رایتر، متخصص سئو محتوا و… عناوینی هستن که می‌تونم حرفه‌ام رو باهاشون خلاصه کنم اما جدای از این موارد، کتاب نوشتم، پادکست ضبط کردم، مارکتینگ محتوا انجام دادم و خلاصه تجربیات تا بخوایید در زمینه کلمات کسب کردم.

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

ارسطو عباسی

کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

مقالات برگزیده

مقالات برگزیده را از این قسمت میتوانید ببینید

مشاهده همه مقالات