در این مقاله از راکت قصد بررسی محبوبیت و برتری ۷ زبان برنامه نویسی را داریم؛ لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
صنعت توسعه نرمافزار در حال شکوفایی است و بهترین قسمت این است که بازده خوبی دارد. تقاضا برای توسعه دهندگان نرمافزار خوب و واجد شرایط همیشه وجود داشته است و همین دلیل باعث میشود که افراد بیشتری کدنویسی را یاد بگیرند، زیرا جذابترین گزینه شغلی است. با این وجود با مهارتها، فن آوریها و زبانهای برنامه نویسی جدید در صنعت، توسعه دهندگان کار برایشان دشوار است.
هنگامی که یک مبتدی هستید یا برنامه نویسی را تازه شروع کردهاید، باید در مورد زبانهای برتر برنامه نویسی به طور دقیق اطلاعات داشته باشید. قطعا شما باید حداقل یک یا چند زبان برتر برنامه نویسی را یاد بگیرید و به آنها تسلط داشته باشید و این کار در صنعت پیشرو نرمافزار به شما کار پردرآمدی را میدهد.
بیایید نگاهی سریع به 7 زبان برنامه نویسی محبوب و برتر سال 2020 بیندازیم.
پایتون در لیست بهترین زبان برنامهنویسی به منظور یادگیری برای مبتدیان قرار دارد. پایتون یک زبان برنامهنویسی با کاربردی آسان، سریع و توسعهپذیر است. به طور گستردهای برای توسعه برنامههای وب مقیاسپذیر و برنامههای تلفن همراه استفاده میشود، بدون اینکه نشانهای از کند شدن آن باشد.
محبوبیت:
سالهاست که پایتون مورد تقاضا است و هیچ نشانهای از کاهش سرعت ندارد. رتبهبندی زبان برنامه نویسی در سایت PYPL قرار دارد.
ویژگیهای کلیدی:
جاوااسکریپت همچنین یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2020 است. توسعه دهندگان برای طراحی برنامههای تعاملی از آن استفاده میکنند. این یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و پویا است.
این زبان هم از HTML و هم از CSS پشتیبانی میکند که عنوان بسیار مهمی در این زبان برنامه نویسی به حساب میآید، زیرا اکثر وبسایتها از ویژگیهای عملکرد HTML و CSS که JavaScript به همراه دارد کار میکنند.
محبوبیت:
جاوااسکریپت زبان برنامه نویسی پرکاربردی است که در هر مرورگر، سرور و دستگاه تلفن همراه اجرا میشود.
پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی در بین توسعه دهندگان:
ویژگیهای کلیدی:
جاوا همچنین یک زبان برنامه نویسی برتر به منظور یادگیری برای توسعه دهندگان است و برای دههها در سطح بالایی باقی مانده است. جاوا به طور گسترده توسط توسعه دهندگان برای ساخت برنامههای تحت وب با درجه سازمانی مورد استفاده قرار میگیرد. این یک زبان برنامه نویسی بسیار پایدار است که برای توسعه برنامههای مبتنی بر اندروید استفاده میشود. همه شرکتهای تجاری به یک برنامه اندروید نیاز دارند که فرصتی بزرگ برای توسعه دهندگان جاوا فراهم میکند. همچنین گوگل یک فریمورک توسعه اندروید مبتنی بر جاوا ایجاد کرده است که Android Studio نام دارد.
محبوبیت:
جاوا سومین زبان برنامه نویسی محبوب در سراسر جهان است. در دو دهه اخیر همیشه در لیستهای برتر باقی مانده است.
ویژگیهای کلیدی:
بیش از سالها، زبان سی پرکاربردترین زبان برنامه نویسی بوده است. حتی در سال 2020، این بهترین گزینه برنامه نویسی برای برنامههای کاربردی در سطح سازمانی است. این زبان انواع سیستمهای سطح پایین مانند سیستمهای فایل و سیستمعاملها را دارد که به زبان سی/ ++C نوشته شدهاند. بنابراین اگر میخواهید یک برنامه نویس در سطح سیستم شوید، سی زبان اصلی است که باید در سال 2020 یاد بگیرید.
++C در بین برنامه نویسان نیز بسیار محبوب است که همچنین استفاده از آن بسیار سریع و پایدار است. این زبان همچنین دارای STL - کتابخانه استاندارد الگو است که از کتابخانههای آماده برای ساخت ساختار دادهها، الگوریتمها و عملیات حساب پشتیبانی میکند. سرعت زبان برنامه نویسی و پشتیبانی از چندین کتابخانه، آن را به یک زبان برنامه نویسی محبوب در بین توسعه دهندگان تبدیل کرده است که تقریبا بر تمام زبانهای دیگر این لیست تأثیر گذاشته است.
محبوبیت:
C یکی از قدیمیترین زبانهای برنامه نویسی در این لیست است. برای بیش از سالها، این زبان برنامهنویسی بر تاریخچه رتبهبندی حاکم است.
ویژگیهای کلیدی:
پی اچ پی همچنین یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی سال 2020 است. امروزه بازار به تعداد زیادی از توسعه دهندگان پی اچ پی نیاز دارد که هدف آنها توسعه وبسایتها و برنامههای وب است. این یک زبان برنامه نویسی عمومی است که برای ساخت برنامههای وب سمت سرور استفاده میشود.
محبوبیت:
طبق سایت رتبه بندی TIOBE، زبان برنامه نویسی پی اچ پی به عنوان نهمین زبان محبوب برنامه نویسی در ژوئیه سال 2020 قرار دارد.
ویژگیهای کلیدی:
سویفت همچنین زبان برنامه نویسی محبوب برای توسعه برنامههای iOS است. امروزه دستگاههای مبتنی بر iOS تقاضای بالایی دارند. به عنوان مثال Apple iPhone سهم قابل توجهی در بازار دارد و رقیب سرسختی برای Android است. کسانی که مایل به عضویت در انجمن اپل هستند میتوانند کدنویسی در سوئیفت را بیاموزند.
سوئیفت یک زبان برنامه نویسی چند منظوره است که کامپایل شده و استانداردهای سرعت و بهرهوری بالا را ارائه میدهد. این زبان همچنین قابلیت همکاری بسیار خوبی با پایگاه کد Objective-C دارد که یکی از اصلیترین زبانهای برنامه نویسی در توسعه برنامه iOS است.
محبوبیت:
سویفت نیز به طور گستردهای در بین توسعه دهندگان محبوب است و در لیست 13 زبان مورد علاقه توسعه دهندگان در رتبه سیزدهم قرار دارد. (منبع: Tiobe)
ویژگیهای کلیدی:
Go یا Golang یک زبان برنامه نویسی برتر برای یادگیری در سال 2020 است. این زبان توسط گوگل ساخته شده و پشتیبانی بسیار خوبی برای مالتی تردینگ (چند رشتهای) فراهم میکند. امروزه توسط بسیاری از شرکتهایی که مایل به ساخت برنامههای مبتنی بر سیستم توزیع شده هستند، از آن استفاده میشود.
Go توسط بسیاری از استارتاپها و شرکتها به طور گسترده پذیرفته شده است. بنابراین کسانی که مایل به پیوستن به MNC استارتاپ متخصص در توسعه برنامه هستند باید Golang را یاد بگیرند.
در دهه گذشته، گوگل با ناامیدی کشف کرده است که زبانهای برنامه نویسی موجود نمیتوانند سختافزار به ظاهر نامحدود و منابع انسانی گوگل را بگیرند. به عنوان مثال، تنظیم پایگاه کد ++C گوگل نیم ساعت به طول انجامید. همچنین آنها میخواستند با مقیاس توسعه در زبان جدید مقابله کنند.
محبوبیت:
Golang در مقایسه با Swift و بسیاری از زبانهای موجود در بین توسعه دهندگان محبوبیت بیشتری دارد. طبق رتبهبندی شاخص TIOBE از ژوئیه سال 2020، Golang در رتبه 12 قرار دارد.
ویژگیهای کلیدی:
سخن پایانی
در نهایت انتخاب شما چیست؟ کدام زبان برنامهنویسی را میخواهید ابتدا به عنوان یک مبتدی یاد بگیرید؟ اگر میخواهید وارد حوزه طراحی وب شوید، بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری شما جاوااسکریپت و پی اچ پی خواهد بود.
از طرف دیگر، اگر میخواهید برای توسعه برنامه در Android و iOS اقدام کنید، زبان سویفت، گو و جاوا را بیاموزید. اگر به دنبال ساخت وب سایتهای مبتنی بر الگوریتم AI (هوش مصنوعی) هستید، میتوانید زبان پایتون را یاد بگیرید.
امیدوارم این مقاله بتواند در انتخاب زبان برنامه نویسی مد نظرتان به شما کمک کند. اگر هرگونه نظر، سوال یا پیشنهادی دارید در بخش زیر با ما در میان بگذارید.
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
بخشی برای حل مشکلات برنامهنویسی و مباحث پیرامون آن وارد شو