آموزش PHP MVC

آموزش php mvc سعی دارد قدم به قدم و در قالب ساخت یک فریمورک از صفر کار با الگو mvc را به شکل کامل به شما آموزش دهد.

آموزش PHP MVC

اشتراک گذاری:

توضیحات

MVC که به اختصار Model-View-Controll نام دارد یک الگوی طراحی نرم‌افزاری‌ست که به شما در توسعه هرچه بهتر اپلیکیشن‌ها کمک می‌کند. منظور از ایجاد این روش سه لایه، داشتن تمرکز بیشتر برای توسعه هر لایه بصورت جداگانه بوده است. برای مثال شما زمانی که قصد کار روی داده‌های وبسایت را داشته باشید تنها کافی‌ست که روی لایه مدل تمرکز کرده و تا مدت زمانی با نهایت تمرکز روی آن کار کنید. این جداسازی می‌تواند وب اپلیکیشن بسیار مدیریت‌پذیر‌تری را ایجاد کند.

ابتدای کار بیایید کمی تخصصی‌تر با MVC آشنا شویم و سپس در رابطه با اهمیت یادگیری این تکنیک صحبت خواهیم کرد. 

MVC چیست؟

MVC در حقیقت یک معماری نرم‌افزاری بود که اولین بار برای توسعه اپلیکیشن‌های مبتنی بر دسکتاپ که به روش گرافیکی توسعه می‌یافت استفاده شد. بعد از مدت‌ها توسعه‌دهندگان متوجه شدند که استفاده از این معماری در وبسایت‌ها نیز می‌تواند کار مثبت و مثمر ثمری به شمار برود. به همین دلیل در سال ۲۰۰۲ اولین فریمورک جاوا که نام آن Spring بود با این معماری عرضه شد. از آن زمان به بعد مدل MVC هر روز در بین فریمورک‌های دیگر به شکل‌های البته تاحدی متفاوت رواج پیدا کرد. برای مثال در سال ۲۰۰۵ زمانی که فریمورک جنگو توسعه یافت از مدلی با نام MVT استفاده شد که ریشتا مفهومی تغییر یافته از MVC به شما می‌رود. با این حال در بین فریمورک‌های مبتنی بر PHP نیز MVC جایگاه والایی دارد. در حال حاضر اغلب فریمورک‌های PHP از جمله لاراول با استفاده از این معماری توسعه یافته و برنامه‌نویسان نیز در صورت استفاده از لاراول باید از این معماری استفاده کنند. اما این سه لایه کنترل-نمایش-مدل دقیقا چه کاری انجام می‌دهند؟ بیایید به صورت مجزا با هر کدام از این موارد آشنا شویم.

لایه Model

این لایه وظیفه مدیریت دیتابیس را بر عهده دارد، به این شکل که در برنامه MVC شما هر اقدامی که مربوط به کار با دیتابیس باشد را این لایه باید انجام دهد.

یکی از مزیت‌های استفاده از لایه Model این است که شما می‌توانید در آن واحد چند دیتابیس در پروژه خود داشته باشید و بدون آنکه نگران مدیریت ارتباطات با دیتابیس‌ها باشید این کار را به لایه مدل بسپارید.

در طی دوره آموزش MVC ما به شکل کامل این لایه را به شکل عملی پیاده‌سازی می‌کنیم تا ببینید اینکار به چه شکلی انجام می‌شود.

لایه View

لایه View وظیفه نمایش اطلاعات را بر عهده دارد، به این شکل که شما اطلاعاتی که قصد نمایش دارید را به Viewهای مورد نظر خود ارسال می‌کنید و در لایه View فقط اطلاعات را در قالب HTML به نمایش در می‌آورید.

به این شکل دیگر لازم نیست که نگران پیچیدگی کدهای PHP و HTML باشید و می‌توانید بر Viewهای مورد نظر وبسایت‌تان کنترل بهتری داشته باشید.

در طی دوره آموزش MVC در کنار آشنایی با لایه Model یاد می گیرید چطور لایه View را ایجاد کنید و از موتور‌های قالب‌ساز در پروژه خود استفاده کنید.

لایه Controller

همانطور که از عنوان مشخص است لایه Controller وظیفه کنترل و پردازش را بر عهده دارد. برای مثال شما یک URL را به متدی از یک کلاس متصل می‌کنید که آن کلاس را به عنوان کنترلر در نظر می‌گیریم. هر زمان که URL شما صدا زده شود فریمورک ما وظیفه دارد متد مورد نظر از کنترلر را اجرا کند.

حالا کار اصلی کنترلر مشخص می‌شود به این شکل در متد مورد نظر شما با استفاده از لایه Model از دیتابیس اطلاعات دریافت می‌کنید در آن متد اطلاعات را پردازش می‌کنید و در View مورد نظر خودتان اطلاعات را به نمایش در می آورید.

Controller بخش مهمی از MVC است که در طی دوره آموزش MVC شما مشاهده خواهید کرد که به چه صورتی این لایه را با یک لایه اضافه با عنوان router ادغام می‌کنیم.

پیش‌ نیاز آموزش MVC

برای آنکه بتوانید با معماری MVC آشنا شوید و از آن برای پیاده‌سازی پروژه‌های PHP خود استفاده کنید. در قدم اول باید PHP را به خوب یادگرفته باشید.

برای یادگیری کامل PHP می‌توانید از دوره‌های آموزشی PHP در وبسایت راکت استفاده کنید.

در قدم بعدی برای آنکه بتوانید دوره آموزش MVC را ببینید باید شی گرایی در PHP را آموزش دیده باشید که برای یادگیری آن می‌توانید از دوره آموزش شی گرایی PHP وبسایت راکت استفاده کنید.

قبل از شروع این دوره قطعا سعی کنید تسلط خود بر مباحث PHP و OOP را قوی کنید، بدلیل آنکه پیاده‌سازی معماری MVC ممکن است کمی چالش برانگیز باشد.

در دوره آموزش MVC چه مباحثی را یاد می‌گیرید؟

با شرکت در این دوره و دیدن فایل های آموزشی و تمرین کردن نکات گفته شده در ویدیوها شما یاد می‌گیرید که:

  • چطور معماری MVC را پیاده‌سازی کنید
  • چطور با لایه‌های مختلف معماری MVC به شکل کامل کار کنید.
  • چطور می‌توانید از معماری MVC برای پیاده‌سازی فریمورک استفاده کنید.
  • چطور سطح کدنویسی خود را بالا ببرید.
  • چطور یک سیستم routing برای مدیریت معماری MVC بسازید
  • و موضوعات دیگری که در این دوره آموزشی تدریس خواهد شد.

اهمیت یادگیری معماری MVC

  • اصلی‌ترین هدف از یادگیری این معماری درک درست پیدا کردن از سیستم‌های طراحی است که امکان مدیریت پروژه‌ها را به ما می‌دهند.
  • دومین هدف از یادگیری این موضوع استفاده از فریمورک‌هایی است که بعدها باید آن‌ها را یاد بگیریم. از آنجایی که امروزه بیشتر فریمورک‌ها از این معماری بهره می‌گیرند نیاز است که شما نسبت به این موضوعات آگاهی کافی داشته باشید.
  • داشتن دانش MVC در رزومه کاری‌تان بحثی مهم و حیاتی است به همین دلیل نیاز است که این دوره آموزشی را نیز بگذرانید.

گارانتی بازگشت وجه

برای آنکه به شما اطمینان دهیم، که ما از محتوای دوره‌های خود ۱۰۰ درصد مطمئن هستیم، برای این دوره گارانتی بازگشت وجه قرار داده‌ایم و این به این معنی است که اگر شما محتوای این دوره را به شکل کامل مشاهده کنید، اما نتیجه‌ای که به شما قول دادیم را دریافت نکنید ۱۰۰ درصد مبلغ پرداختی شما را برگشت خواهیم زد.

مراحل و فرایند گارانتی

جلسات دوره

بخش سوم ساخت لایه Route
بخش هشتم پروژه ورود و عضویت

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

تکمیل ضبط
خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
4.45 از 22 رای
مدت دوره 09:09:40
تعداد جلسات: 67
نوع دوره: ویژه / نقدی
شرکت‌کنندگان: 1228 نفر

این دوره برای اعضای ویژه بصورت رایگان قابل مشاهده است. عضویت ویژه

گواهی پایان دوره
وضعیت: ابتدا وارد سایت شوید
گواهی پایان دوره راکت چیست؟
حسام موسوی
مدرس دوره

بیشتر از ۱۵ سال هست که در حال برنامه‌نویسی و انجام پروژه های مختلف هستم و ۱۰ سالی هست که آموزش برنامه‌نویسی به علاقمندان حوزه برنامه نویسی میدیم در همه این مدت الان عاشق کدزنی و چالش‌های پروژه‌های مختلفم. به تدریس علاقه خاصی دارم و دوست دارم دانشی ک...