چگونه یک قالب وردپرسی مناسب سئو انتخاب کنیم؟
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 9 دقیقه

چگونه یک قالب وردپرسی مناسب سئو انتخاب کنیم؟

اولین قدم پس از راه‌اندازی وب‌سایت، انتخاب قالبی است که عالی و رضایت‌بخش به نظر برسد. اگرچه وردپرس دارای کتابخانه بزرگی از تم‌هاست، اما اغلب افرادی را می‌بینم که قالب‌های اشتباهی را انتخاب می‌کنند که این می‌تواند به کل کسب و کار آنلاین آن‌ها آسیب برساند.

اکثر مبتدیان در نهایت قالبی را انتخاب می‌کنند که خیره‌کننده و جذاب به نظر برسد، بدون آگاهی از این واقعیت که قالب‌های وردپرس ارتباط زیادی با سئو دارند. من دوستانی را دیده‌ام که هرگز به جنبه‌های فنی قالب نگاه نمی‌کنند و فقط وجهه ظاهری آن را در نظر می‌گیرند.

چرا قالب بخش مهمی از سئو است؟

پس از سال‌ها کار در حوزه سئو معتقدم که قالب‌های وردپرس در تعیین موفقیت سئو یک وب‌سایت نقش بسزایی دارند، اما نه به صورت مستقیم. به عبارت دیگر اینگونه نیست که بتواند رتبه‌های بهتری به شما بدهد یا انتخاب یک قالب خاص به سئوی شما آسیب برساند.

اگر به دقت تغییرات سیگنال‌هایی که رتبه‌بندی سئو را تعیین می‌کنند زیر نظر داشته باشید، می‌توانید ببینید که UX اهمیت بیشتری در سئو کلی پیدا می‌کند. اما قالب چه ربطی به UX یک سایت دارد؟

قالب‌های وردپرس بیشترین بخش UX را در یک وب‌سایت شامل می‌شوند. همچنین نحوه لودینگ، ساختار محتوا، پاسخ‌دهی، بارگذاری سریع، رابط بهینه‌شده و بسیاری از عوامل دیگر تأثیر گذارند که به زودی بخشی از به‌روزرسانیCore Web Vitals  گوگل خواهند بود.

همانطور که می‌دانید سئو روزبه‌روز با سیگنال‌های تجربه کاربری در حال تغییر است. در ادامه به برخی از مواردی که باید هنگام انتخاب یک قالب مناسب برای سایت بهینه‌شده خود روی آن تمرکز کنید، خواهیم پرداخت.

1. به خوبی کدنویسی شده باشد

همانطور که احتمالا می‌دانید، قالب‌هایی که جلوه خوبی دارند و عالی به نظر می‌رسند در واقع مجموعه‌ای از کدها هستند که در بک-اند نوشته شده‌اند. به این صورت که ممکن است هزاران خط کد برای تبدیل یک طرح به چیزی که در واقعیت می‌بینید وجود داشته باشد. بنابراین به عنوان یک صاحب وب‌سایت که از مزایای سئوی قالب‌های وردپرس نیز مطلع است، باید مطمئن شوید که به خوبی کدنویسی شده باشد.

چرا که یک قالب فقط در صورتی ایمن و سریع خواهد بود که متناسب با سئو کدنویسی شود. اما به عنوان یک مبتدی که ممکن است اصلا هیچ زبان برنامه‌نویسی را بلد نباشد، نگاه کردن به کد و درک کیفیت آن دشوار است.

بدین منظور یک قاعده کلی رایج وجود دارد این‌که ببینید آیا قالب مورد نظر محبوب است، به‌روزرسانی‌های مداوم را ارائه می‌دهد و شخص یا شرکت توسعه‌دهنده را بررسی کنید تا بفهمید باتجربه هستند یا خیر. همچنین برای خواندن نظرات منتشر شده راجع به آن نیز کمی وقت بگذارید. از این رو اغلب اوقات نظرات توسعه‌دهندگان دیگری را می‌یابید که می‌تواند مفید واقع شود.

2. لودینگ سریع

شما چه مدت منتظر لود یک وب‌سایت می‌مانید؟ احتمالا 4 یا 5 ثانیه، اما یک مطالعه نشان داده که اگر بارگیری وب‌سایت بیش از 3 ثانیه طول بکشد، 40 درصد از مخاطبان آن صفحه را ترک می‌کنند. بنابراین بارگیری دیرتر از 3 ثانیه قطعا به UX شما آسیب می‌رساند و احتمال ترک کاربران هم بالا می‌رود.

بدین ترتیب بهره‌گیری از قالب نامناسب می‌تواند یکی از رایج‌ترین دلایل بارگیری کند وب‌سایت باشد. با این‌که لود آهسته صفحه به همراه افکت‌های متنوع جذاب به نظر می‌رسد، اما بیشتر اوقات بازدیدکننده به دلیل لود نشدن کامل صفحه، سایت را ترک می‌کند.

به همین جهت می‌توانید از GTMetrix یا PageSpeed ​​Insights برای بررسی این‌که قالب فعلی‌تان چقدر خوب عمل می‌کند و همچنین مشکلاتی که باعث کندی آن می‌شوند، کمک بگیرید. ببینید آیا در کمتر از 3 ثانیه بارگیری می‌شود یا نیاز به تغییرات دارد.

3. واکنش‌گرایی

یک قالب واکنش‌گرا (Responsive) چیزی است که صفحه را با اندازه و وضوح نمایش در دستگاه‌های مختلف تنظیم می‌کند. به این صورت که در صفحه نمایش‌های کوچکتر و دستگاه‌های تلفن همراه کاربر پسندتر هستند و این یک امتیاز در سئو است.

قالب‌های واکنش‌گرا تمایل به بهبود تجربه کاربری کلی داشته و نقش مهمی در سئو ایفا می‌کنند، زیرا صفحات سازگار با موبایل در گوگل رتبه بهتری دارند. به علاوه طبق گفته مرکز جستجوی گوگل طراحی رسپانسیو توصیه می‌شود، زیرا ساده‌ترین الگو برای پیاده‌سازی و نگهداری صفحات وب‌سایت است.

بنابراین در نظر گرفتن این موضوع امری ضروری است، چون طبق آمار منتشر شده در امسال کاربران تلفن همراه بیش از 80 درصد ترافیک کل اینترنت را در اختیار دارند. پس فقط باید به انتخاب قالبی فکر کنید که در اندازه‌های مختلف صفحه نمایش مناسب باشد، بدون اینکه چیدمان صفحه به هم بریزد.

4. به‌روزرسانی منظم

اغلب قالب‌های محبوب وردپرس هر ماه به‌روزرسانی‌های مداومی دارند تا ویژگی‌های خود را بهبود بخشند و هرگونه باگ را برطرف کنند. اگر می‌خواهید یک وب‌سایت امن و مطمئن داشته باشید، یافتن قالبی که به‌روزرسانی‌های منظم را ارائه دهد الزامی است.

آیا می‌دانید از تمام حملات صورت گرفته در سال گذشته، 90 درصد مربوط به وردپرس بوده است؟ طبق گفته Sucuri، 39 درصد از وب‌سایت‌های هک شده از نرم‌افزارهای قدیمی استفاده می‌کردند. به همین دلیل نه تنها کاربر، بلکه توسعه‌دهنده قالب نیز باید به‌روزرسانی‌های منظم را برای بهبود امنیت آن در نظر بگیرد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت باید قالبی را انتخاب کرد که به‌روزرسانی‌های مداوم و بهبودهای امنیتی را دریافت کند تا سایت را ایمن و سالم نگه دارد.

5. سازگاری با پلاگین‌های سئو

همانطور که در حال خواندن یک مقاله مرتبط با سئو هستید، مطمئنم اکثرا یک پلاگین سئو در وبلاگ یا وب‌سایت خود دارید. آیا می‌دانید همه پلاگین‌ها با هر قالبی سازگار نیستند؟ و اینکه حتی برخی از آن‌ها ممکن است یک ابزار سئو داخلی داشته باشند؟

اگرچه این می‌تواند وسوسه‌انگیز به نظر برسد، اما گزینه‌های سئو داخلی اغلب می‌توانند با سایر پلاگین‌های سئو انتخابی شما تضاد ایجاد کنند. تیم متخصص WPExplorer به جای در نظر گرفتن سئو داخلی برای قالب‌های خود، استفاده از پلاگین‌های سئو را توصیه می‌کند. به عنوان مثال توسعه‌دهندگان قالب معمولا در ساخت یا طراحی گرافیکی آن عالی هستند، اما این بدان معنا نیست که آن‌ها سئو را کاملا درک می‌کنند. هرچند تیمی مانند Yoast در سئو متخصص است و دائما با آخرین دستورالعمل‌ها به‌روز می‌شود. بنابراین با استفاده از پلاگین آن‌ها می‌توانید مطمئن شوید که بهترین بازدهی را برای سئوی وب‌سایت خود دارید.

پس عاقلانه است که بررسی کنید آیا این قالب به پلاگین‌های سئو اجازه دسترسی می‌دهد یا خیر تا بتوانید هنگام انتخاب یک مورد مناسب تصمیمی آگاهانه بگیرید. همچنین بهره‌گیری از یک پلاگین کاربردی سئو می‌تواند به شما نسبت به کسانی که از این موضوع آگاهی ندارند امتیاز ویژه‌ای بدهد.

6. تست شده در انواع مرورگرها

دریافت یک قالب تست شده در همه مرورگرها بسیار مهم است، زیرا می‌تواند اطمینان دهد که سایت شما به روشی مورد انتظار در همه مرورگرها در انواع سیستم‌عامل‌ها، دستگاه‌ها و اندازه‌های مختلف صفحه نمایش بارگیری می‌شود.

به‌عنوان مالک وب‌سایت این مسئولیت شماست که بررسی کنید آیا قالب مورد نظر با مرورگرهای مختلف تست شده است یا خیر، تا اگر مخاطبان‌تان از مرورگرها یا دستگاه‌های دیگری استفاده کنند، هیچ یک از آن‌ها را از دست ندهید. امروزه برای اکثر قالب‌ها این تست را انجام می‌دهند، اما بهتر است همیشه این موارد پیش پا افتاده را در نظر داشته باشید.

بدین منظور هنگام انتخاب قالب به جزئیات نگاه کنید تا ببینید آیا توسعه‌دهنده مرورگرهای سازگار یا تست شده را عنوان کرده است یا نه. چرا که یک قالب خوب باید در مرورگرهای مدرن (از جمله فایرفاکس، سافاری، اپرا، کروم و اج) به خوبی کار کند تا بتوانید مخاطبان خود را بدون اینکه به آن‌ها اطلاع دهید از چه مرورگری استفاده کنند، به سایت خود برسانید.

به عنوان مثال یکی از بهترین گزینه‌های موجود قالب Total است.

این یکی از بهترین قالب‌های Drag and Drop برای وردپرس است که توسط WPExplorer توسعه یافته و نمونه کاملی است که در آن تمام نکات فوق با هم به کار گرفته شده‌اند.

جمع‌بندی

به دست آوردن ترافیک بالا آرزوی هر صاحب وب‌سایت است، اما ارائه تجربه بهتر به بازدیدکننده حتی ارزشمندتر خواهد بود و این همان چیزی است که با رعایت SEO و UX تحقق می‌یابد. به این دلیل که سئو بیشتر تولید محتوا برای کاربر است تا برای موتورهای جستجو.

همچنین یکی از عوامل مهمی که تجربه کاربری را تعیین می‌کند، قالب سایت شماست. بنابراین باید تمیز، واکنش‌گرا، سریع، ایمن و سازگار باشد مانند Total WordPress Theme  که نمونه‌ای عالی از یک قالب بهینه‌شده برای سئو است.

از این رو قالب‌های وردپرس ارتباط زیادی با سئو دارند. پس یک قالب خوب بهینه‌شده برای سئو پیدا کرده و آن را فعال کنید تا دیگر نگران خراب شدن رتبه‌بندی وب‌سایتتان نباشید.

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
5 از 1 رای

/@erfanheshmati
عرفان حشمتی
Full-Stack Web Developer

کارشناس معماری سیستم های کامپیوتری، طراح و توسعه دهنده وب سایت، تولیدکننده محتوا

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید