یلدا ادامه داره... ❤️ ۴۰ درصد تخفیف همه دوره‌ها

استفاده از تخفیف‌ها
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
شروع به توسعه وب روی آندروید
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 5 دقیقه

شروع به توسعه وب روی آندروید

دنیای توسعه وب مسیر کاری خوب را همراه با فرصت‌های شغلی بسیاری به شما پیشنهاد می‌دهد. بیشتر مردم فکر می‌کنند که کار روی توسعه وب تنها از طریق کامپیوتر دسکتاپ امکان‌پذیر است، اما ما امروز می‌خواهیم لیستی از برنامه‌ها را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن‌ها امکان توسعه وب از طریق سیستم عامل آندروید برای‌تان فراهم می‌شود.

آندروید براساس هسته لینوکس ساخته شده، پس قطعا هر کاری که روی یک کامپیوتر لینوکسی انجام می‌شود را می‌توانید با استفاده از آندروید نیز انجام دهید.

بنابراین اگر لپ‌تاپ یا کامپیوتر ندارید و می‌خواهید فرایند توسعه وب را یاد بگیرید نیازی به نگرانی وجود ندارد، می‌توانید کارها‌ی‌تان را تنها از طریق یک اسمارت‌فون انجام دهید. 

من این مطلب را به چند قسمت مختلف تقسیم کرده‌ام که بهتر با منابع آشنا شوید.

قسمت صفر: یادگیری توسعه وب

اگر همین الان به Play Store گوگل نگاهی بیاندازید می‌توانید اپلیکیشن‌های بسیاری را برای یادگیری توسعه وب پیدا کنید. اما واقعیت را بخواهید تنها چند مورد آن‌ها مفید و کارا هستند. بیایید با هم چند مورد مفید از این منابع را مشاهده کنیم.

  • SoloLearn

تقریبا برای یادگیری تکنولوژی‌های پایه‌ای در دنیای وب SoloLearn یکی از بهترین اپلیکیشن‌ها است. علاوه بر روند یادگیری شما قابلیت سوال پرسیدن، نمایش کدهای‌تان به دیگران و... را دارید. 

  • Grasshopper:

اگر می‌خواهید در دنیای توسعه وب به یک حرفه‌ای تبدیل شوید بنابراین باید جاوااسکریپت را یاد بگیرید. اپلیکیشنGrasshopper  یکی از بهترین منابعی است که برای یادگیری جاوااسکریپت می‌توانید یاد بگیرید. 

همراه با مبانی پایه‌ای می‌توانید مباحث پیچیده‌تری را نیز یاد بگیرید. همچنین کتابخانه‌های مفیدی همچون D3js نیز در این منبع ارائه شده است.

  • Py:

مشابه با SoloLearn این مورد نیز ابزاری برای یادگیری زبان‌های مختلف از جمله HTML, CSS و جاوااسکریپت است. 

قسمت اول: کدنویسی

اگر در حال حاضر با موضوع برنامه‌نویسی راحت هستید و می‌توانید کدنویسی کنید پس بهتر است که به دنبال کد ادیتور برای آندروید باشید. برای توسعه وب کد ادیتورهای مختلفی ارائه شده است که در زیر می‌توانید مواردی از این دست را مشاهده کنید:

  • AIDE Web

AIDE Web یکی از قدیمی‌ترین اپلیکیشن‌های توسعه وب در دسترس برای آندروید بوده است. این IDE به خوبی توسعه داده شده و کاربردهای متفاوت و مفیدی را همچنین ارائه می‌دهد. در کنار کدنویسی، این ابزار بخشی را نیز برای یادگیری ارائه داده است. 

  • QuickEdit

این مورد یکی از بهترین کد ادیتورهایی است که می‌توانید در آندروید مشاهده کنید. می‌توانید کدهای HTML، CSS و جاوااسکریپت را در محیط این ابزار بنویسید و همچنین از کدهای HTML خروجی و پیشنمایش بگیرید. در کنار این زبان‌ها، QuickEdit زبان‌های مختلف دیگری را نیز پشتیبانی می‌کند. تمام این موارد تنها در یک اپلیکیشن ۳ مگابایتی امکان‌پذیر است.

  • DroidEdit

این مورد کد ادیتوری قدرتمند و سبک برای آندروید است که از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی پشتیبانی می‌کند. همچنین قابلیت باز کردن فایل‌ها را مستقیم از طریق Dropbox برای شما فراهم کرده است. می‌توانید کدهای HTMLتان را نیز به صورت مستقیم در مرورگر مشاهده کنید.

نکته: دو ابزاری که در ادامه ارائه می‌شود در حقیقت ابزارهای کدنویسی نیستند بلکه به شما کمک می‌کنند تا با استفاده از حالت WYSIWYG روند توسعه وب را ادامه بدهید.

  • SimDiff (WYSIWYG)

این مورد یکی از بهترین سازنده‌های وبسایت بدون نیاز به کدنویسی روی پلی استور است. هزاران نفر از این ابزار استفاده می‌کنند. 

در نگاه اول ممکن است استفاده از این ابزار کمی پیچیده باشد اما با گذشت زمان همه چیز بسیار ساده‌تر خواهد شد و درک بهتری پیدا خواهید کرد. نکته منفی این ابزار رابط کاربری آن است. اگر که از یک تلفن هوشمند با صفحه بزرگ یا یک تبلت استفاده نکنید، رابط کاربری آن شما را اذیت خواهد کرد. 

  • Mobirise(WYSIWYG) 

در این ابزار به صورت پیشفرض از بوت‌استرپ استفاده شده است. همچنین برای ساخت نمونه‌های اولیه وبسایت بسیار استفاده می‌شود. در صورت داشتن صفحه نمایشی بزرگ استفاده از این ابزار راحت خواهد بود. 

قسمت دوم: راه‌اندازی و تستینگ

اگر قصد راه‌اندازی محیط لوکال‌هاست روی موبایل‌تان را دارید نگران نباشید. ابزارهایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم می‌توانند این کار را برای شما امکان‌پذیر بکنند. 

  • PWA Server

اگر که قصد راه‌اندازی وبسایت و تست آن روی دستگاه آندرویدی‌تان دارید باید یک وب سرور داشته باشید. برای این کار PWA Server به شما کمک می‌کند تا وب سرور خود را همراه با ویژگی‌های مفید دیگری راه‌اندازی کنید. این ابزار بسیار سبک و استفاده از آن نیز راحت است.

در واقع این ابزار اپلیکیشن نیست، یک لیست از اپلیکیشن‌هایی است که سرور را برای آندروید راه‌اندازی می‌کنند. لیست شامل موارد زیر است:

  • Apache Server
  • PHP Server
  • MySQL (MariaDB) Server
  • Mongo DB Server

قسمت سوم: آپلود روی سرور

اگر که خودتان یک سرویس هاستینگ دارید نیاز است که برای ارائه وبسایت به جهانیان آن را در سرور آپلود کنید. بهترین را برای اینکار استفاده از FTP است. 

  • AndFTP

این مورد یکی از قدیمی‌ترین کلاینت‌های FTP برای آندروید است. از ویژگی‌های آن می‌شود به ساده، سبک و قدرتمند بودن اشاره کرد.

  • ES File Explorer

این مورد یک راه‌حل تمام عیار برای مدیریت فایل‌های‌تان است. می‌شود از این ابزار به عنوان یک کلاینت FTP نیز استفاده کرد.

  • TurboFTP

یک کلاینت FTP سریع و همراه با ویژگی‌های بسیار. طراحی آن نیز متریال است.

  • ConnectBot

اگر که نیاز به استفاده از SSH برای آپلود و همگام کردن فایل‌های در سرورتان دارید ConnectBot گزینه بسیار مناسبی برای آندروید است.

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
در انتظار ثبت رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کارشناس ارشد تولید و بهینه‌سازی محتوا و تکنیکال رایتینگ - https://arastoo.net

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید