دیگر نمی‌خواهم برنامه‌نویس باشم!
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 7 دقیقه

دیگر نمی‌خواهم برنامه‌نویس باشم!

زمان‌هایی وجود دارد که در پروسه برنامه‌نویسی ما بسیار لذت می‌بریم و عاشق برنامه‌نویسی هستیم، اما واقعیت آن است که برنامه‌نویسی کاری آسان نیست، در واقع کاری بسیار سخت است. مواقعی پیش می‌آید که از برنامه‌نویسی به هیچ وجه لذت نمی‌برید. خطاهایی وجود دارد که برای روزها با آن سر و کار دارید و هر چقدر تلاش می‌کنید نمی‌توانید آن‌ها را حل کنید. همچنین تکنولوژی‌های جدیدی وجود دارند که شما نیاز به یادگیری‌شان دارید اما نمی‌توانید درست و حسابی از آن‌ها سر در بیاورید. 

در چنین مواقعی ممکن است بخواهید که دیگر تسلیم شده و برنامه‌نویسی را کنار بگذارید. خب هر کاری که دوست دارید بکنید اما قبل از آن پیشنهاد می‌کنم نکاتی که در این مطلب وجود دارد را مطالعه کرده و سپس تصمیم‌گیری بکنید.

یک قدم به عقب برگشته و تصور کنید که تمام این موضوعات عادی است

اولین موضوعی که باید در نظر گرفته شود این است که فکر کنید تمام این موضوعات عادی و طبیعی است. عادی‌ست که سرخورده شوید، عادی‌‌ست که دقیقا تکلیف‌تان را با خودتان ندانید و… . بهترین راه‌حل برای این موضوع آن است که برای مدتی از دنیای کدنویسی دور شوید. به یک پیاده‌روی بروید، کتاب بخوانید و یا یک فیلم را مشاهده کنید. در نهایت هدف آن است که استراحتی به خودتان داده و کمی در آرامش به سر برید. حتی اگر خواستید این وضعیت را تا چند روز ادامه دهید.

زمانی که این وضعیت پایان یافت، می‌توان با ذهنی تازه‌تر شروع کرد. امیدوارم که این مسئله روی شما تاثیرگذار بوده باشد چرا که در ابتدای شروع خودم به برنامه‌نویسی گهگاهی این اتفاق می‌افتاد و بعد از مدتی دوباره با شور و علاقه بسیار زیاد روی یادگیری برنامه‌نویس متمرکز می‌شدم.

صبور باشید

همه برنامه‌نویسان در هر سطحی به میزانی از صبر نیاز دارند. زمانی که در حال یادگیری هستید ممکن است برخی از موارد خسته‌کننده باشند چرا که شما ساعت‌ها در حال یادگیری آن بوده‌اید و در نهایت چیز زیادی را نیز یاد نگرفته‌اید. 

در صورتی که با چنین حالتی روبرو شدید و یا آنکه یک خطا شما را از برنامه‌نویسی خسته کرده به قدم قبلی که بررسی کردیم بازگشته و با خودتان بگویید:

«خب این یکی واقعا مزخرفه! اما خب خسته‌ شدن و وا دادن هیچ کمکی نمیکنه. بهتره که یه سر برم بیرون و با ذهن تازه‌ای برگردم سر وقت کدها.»

مطمئنا پس از انجام این کار از نتیجه آن شگفت‌ زده می‌شوید.

برای بُردهای‌تان جشن بگیرید

بسیاری از برنامه‌نویسان مبتدی بیان کردن توانمندی‌ها و دستاوردها را کاری دشوار تصور می‌کنند. و واقعیت نیز چنین است. آن‌ها نمی‌توانند به خوبی خودشان را ابراز کرده و کارهایی که انجام داده و می‌توانند انجام دهند را معرفی کنند. 

«آخرش یه دکمه ساختم که توی اپلیکیشن‌م می‌تونه کار بکنه … البته خب تمام روز طول کشید»

همین! این موضوع عالی‌ست که بتوانید چنین بیانی داشته باشید.

جشن گرفتن و شادی کردن برای هر چیزی که به آن دست پیدا می‌کنید بسیار مهم است. اصلا مهم نیست که شما اولین برگه HTML خودتان را ساخته‌اید و یا آنکه یک روی یک وب اپلیکیشن بسیار پیچیده کار کرده‌اید، در نهایت هر دو را می‌توان یک نوع دستاورد دانست و باید برای آن‌ها جشن گرفت.

«موفق شدم» را فریاد بزنید، در تمام محوطه اتاق‌تان بالا و پایین کنید، برقصید و… . اوکی شاید یک ذره زیاده‌روی کرده باشم! اما مهم آن است که ایده و مفهوم اصلی را رساندم. اما انجام چنین کاری چه کمکی به شما می‌کند؟

خب، جشن گرفتن برای چیزهایی که به دست آورده‌اید می‌تواند بسیار انگیزه‌بخش باشد و شما را بیشتر در مسیری که پیش می‌روید کمک نماید.

اهداف کوچک‌‌تر و قابل دستیابی داشته باشید

خب شاید هدف همگی در ابتدا این باشد که کدنویسی را یاد بگیریم. اما این هدف به صورت تنها می‌تواند به سوالاتی برسد که جواب دادن به آن‌ها کار دشواری است. چه زمانی به صورت کامل کدنویسی را یاد می‌گیرم؟ چه زمانی اولین وبسایت‌م را می‌سازم؟ چه زمانی اولین اپلیکیشن بزرگ را ایجاد می‌کنم؟ چه زمانی برای اولین شغل استخدام می‌شوم؟

ممکن است در گذر زمان متوجه شوید که به هیچکدام این‌ها نمی‌توانید برسید چرا که به صورت جداگانه هدف‌گذاری نکرده‌اید.

بجای آن می‌توانید هدف‌گذاری دقیق‌تری داشته باشید. برای مثال بگویید که: من امروز قصد دارم تا سینتکس arrow را در جاوااسکریپت و ES6 یاد بگیرم. حال شما یک هدف واضح دارید که می‌توانید برای آن زمان‌بندی کرده و پیش‌بینی کنید که می‌توانید تا انتهای همین روز می‌توان به آن دست پیدا کرد.

با ایجاد و رسیدن به اهداف کوچکتر می‌توانید پیشرفت خودتان را نیز حس بکنید.

پیشرفت‌های‌تان را در دفتر بنویسید

حتی اگر هدف‌گذاری داشته باشید، به یاد آوردن همه چیزها می‌تواند سخت باشد. شاید کاری را با هدف کامل کردن آن شروع کرده باشید اما در نهایت آن را کنار گذاشته و شروع به انجام کار دیگری بکنید. 

یک راه ساده برای آنکه همه پیشرفت‌های‌تان را به یاد داشته باشید این است که پیشرفت‌های‌تان را در یک جایی بنویسید. این کار را می‌توانید روزانه و یا به صورت هفتگی انجام دهید. 

زمانی که به یک هدف‌تان رسیدید آن را یادداشت کنید، اگر هم نرسیدید باز همین کار را انجام داده و دلیل آن را نیز بنویسید. 

اگر احساس می‌کنید که شکست خورده‌اید یک نگاه به نوشته‌های‌تان بیاندازید و بردهای‌تان را به یاد بیاورید.

نگاهی به پروژه‌های قبلی‌تان بیاندازید

یک راه دیگر برای آنکه ببینید تا به حال چقدر پیشرفت داشته‌اید و به جلو آمده‌اید این است که کدها و پروژه‌های قدیمی خودتان را بازنگری کنید. وقتی با یک اولین اپلیکیشن To-Do list خودتان برخورد می‌کنید می‌گویید که «اوه چه جالب، چه روزهایی مشغول نوشتن این اپلیکیشن بودم، حالا حتی با چشم‌های بسته می‌تونم اینو بسازم.»

پروژه‌هایی که انجام می‌دهید را روی گیت‌هاب قرار دهید، می‌توانید در یک مکان امن نیز در کامپیوترتان آن‌ها را ذخیره کنید. مهم نیست که حجم این پروژه چقدر است، مهم این است که در روال یادگیری و کار شما این پروژه نقشی داشته است.

وارد انجمن‌های برنامه‌نویسی شوید

خوشبختانه انجمن‌های برنامه‌نویسی بسیار زیادی موجود است که می‌توانید با ملحق شدن با آن‌ها چیزهای زیادی را یاد بگیرید و حتی به دیگران کمک کنید. در ارتباط با توسعه وب نیز انجمن‌های بسیار خوبی وجود دارد. اما چرا باید چنین کاری بکنید؟

انجمن‌ها به افراد مبتدی کمک بسیار زیادی می‌کنند. آن‌ها سوالات افراد مبتدی را جواب می‌دهند و در معرفی کردن منابع آموزشی به شما کمک می کنند.

من به شدت پیشنهاد می‌کنم که در یک انجمن ثبت نام کرده و کارهای خود را به اشتراک بگذارید، ببینید که برنامه‌نویسان دیگر در حال انجام چه کارهایی هستند، وارد بحث‌ها شوید. دریافت چند لایک و جواب می‌تواند تا حدی انگیزه‌بخش باشد.

سخت کار کنید و تسلیم نشوید

همانطور که در ابتدا گفتم برنامه‌نویسی کار سختی است. اما بهتر است که به کار کردن ادامه دهید، موفقیت‌های‌تان را جشن بگیرید و هیچوقت تسلیم نشوید. 

نلسون ماندلا می‌گوید:

هرچیزی قبل از انجام دادن‌ش، غیرممکن به نظر می‌رسد.

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
در انتظار ثبت رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کارشناس ارشد تولید و بهینه‌سازی محتوا و تکنیکال رایتینگ - https://arastoo.net

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید