ایجاد یک زندگی کاری عالی به همراه امکان اینکه هر آنچه که دوست دارید را انجام دهید، کاملا به شما بستگی دارد. به عنوان یک فریلنسر، برای رسیدن به بالاترین سطح موفقیت در کار خود، باید به طور مداوم در جستجوی فرصتها برای بهبود مهارتها و جایگاه شغلی خود باشید. ما در این مقاله قصد داریم به 20 نکته مهم که به حرفهای شدن شما در کسبوکارتان به عنوان یک فریلنسر کمک میکند، اشاره کنیم. بسیاری از موارد زیر از زیرمجموعههای 101 اصول اساسی تجارت است. اجرای این نکات نه تنها شما را در مسیر رسیدن به اهداف شغلی هدایت میکند بلکه میتواند پایه و اساس شروع یک کسبوکار موفق باشد.
20 نکته برای فریلنسرها
1- یک برنامه تجاری داشته باشید
فریلنسینگ از بسیاری جهات با اداره یک تجارت کوچک یکسان است. هنگامی که شما برای کار خود یک برنامه تجاری ایجاد میکنید، میتوانید اهداف خود را بهتر بشناسید و چگونگی برنامهریزی برای دستیابی به آنها را نیز ترسیم کنید.
2- روی پروژههای خودتان کار کنید
وقتی پروژهای برای انجامدادن ندارید، روی پروژههای خودتان کار کنید تا هم مهارت بیشتری بدست آورید و هم نمونههای بیشتری برای ارائه به مشتریان داشته باشید.
3- به مشتریان قدیمی دسترسی پیدا کنید
اگر هنگام کار به پروژههای بیشتری نیاز داشتید، سعی کنید به مشتریهای قدیمی مراجعه کنید تا ببینید که کار دیگری دارند یا خیر. ایمیلی که برای آنها ارسال میکنید ممکن است دقیقا چیزی باشد که آنها را متقاعد کند تا کارشان را به شما بسپارند.
4- خودتان را از اجتماع جدا نکنید
فریلنسینگ اغلب حرفهای بسیار انفرادی است. از اینرو، از انزوا دوری کنید و مطمئن شوید که زندگی اجتماعی خود را با دوستان و خانواده حفظ میکنید.
5- حضور بیشتری در فضای آنلاین داشته باشید
برای رشد کسبوکار خود، علاوه بر کارکردن با پلتفرمهای اختصاصی فریلنسینگ، حضور آنلاین خود را با ایجاد یک وبسایت و تکمیل پروفایل رسانههای اجتماعی تقویت کنید.
6- اجازه دهید مشتریها بروند
گاهیاوقات رها کردن مشتریها ممکن است دشوار باشد. با این حال، اگر مشتری دارید که باعث سردرد شما میشود یا مبلغی که پرداخت میکند کمتر از نرخ شما است، رهاکردن آنها میتواند بهترین تصمیم برای شما باشد.
7- در رویدادهای مخصوص برای شبکهسازی فریلنسرها شرکت کنید
ملاقات با سایر فریلنسرها راهی عالی برای گسترش روابط کاری شما به شمار میرود و میتواند به تجربیاتتان در موارد مختلف اضافه کند.
8- پیشنهادهای خوب را قبول کنید
اگر تعداد پروژههایی که در دست انجام دارید شما را به اندازه کافی مشغول میکند، در صورت دریافت پیشنهاد برای پروژه جدیدتر قیمتی بیشتر از مواقع عادی را به مشتری اعلام کنید؛ البته اگر گرفتن پروژهی جدید از کیفیت پروژههای حال حاضر شما نمیکاهد. با این کار فرصتهای خوب را از دست نمیدهید و مشتریهای جدیدی با پرداختی بیشتر خواهید داشت.
9- استراحت کنید
هنگامی که برنامه خود را تنظیم و کنترل میکنید، ممکن است کار شبانهروزی وسوسهانگیز باشد زیرا پروژههای بیشتری را انجام خواهید داد و درآمد بیشتری بدست میآورید اما در حقیقت قرار ندادن تایمی برای استراحت در برنامه روزانه میتواند باعث خستگی و در نهایت پایینآمدن کیفیت کار شما شود. بنابراین حتما زمانی را برای استراحت در نظر گرفته و بعد از آن کار خود را از سر بگیرید.
10- از قدرت ایمیل و تماس تلفنی غافل نشوید
اگر به پروژههای بیشتری نیاز دارد، به دنبال کسبوکارهایی باشید که میتوانند از خدماتی که شما ارائه میدهید، استفاده کنند. برای ارتباط با آنها یا تماس بگیرید و یا یک ایمیل ارسال کنید. تماس تلفنی و ایمیل بسیار موثرتر از چیزی هستند که فکر میکنید.
11- نظر بخواهید
هنگامی که مشتری از کار شما راضی است، مودبانه بپرسید که آیا آنها مایل هستند تا درباره کار شما نظر بدهند. معمولا بیشتر مشتریها از این که به این شکل نظر بدهند، خوشحال میشوند.
12- برنامه داشته باشید
داشتن یک برنامه اصولی هم در زندگی شخصی و هم در زندگی کاری بسیار کمککننده است زیرا از قبل میدانید که هر کاری را باید در چه زمانی به انجام برسانید و کارهای خود را فراموش نمیکنید. برای اینکه فریلنسر خوش قولی باشید باید برای انجام پروژهها برنامهریزی کنید.
13- مهارتهای نرم (Soft Skill) خود را تقویت کنید
مهارتهای نرم مانند مهارتهای ارتباطی یا درک نیازهای مشتری میتواند به همان اندازه مهارتهای فنی در کسبوکار شما مهم باشد.
14- فروش، فروش، فروش
شما به عنوان یه فریلنسر حرفهای باید به فرآیند فروش تسلط کامل داشته باشید. در صورتی که یک تکنیک موثر برای فروش پیدا کردید، میتوانید در برابر تمامی مشتریانتان از آن استفاده کنید.
15- چیزی را که دوست دارید به نمایش بگذارید
اگر از انجام نوع خاصی از پروژهها لذت میبرید، آنها را در نمونه کارهای خود به نمایش بگذارید. مشتریانی که به آن نوع پروژهها نیاز دارند، با دیدن نمونه کارهایتان، به شما پیشنهاد خواهند داد.
16- پسانداز کنید
درآمد حاصل از فریلنسینگ ثابت نیست. یعنی ممکن است زمانی پیش بیاید که شما نیاز به پول داشته باشید اما پروژهای برای انجام در دست نداشته باشید. به عنوان یک فریلنسر آیندهنگر باید همیشه درصدی از درآمد خود را پس انداز کنید تا در صورت وقوع همچین شرایطی، مشکلی برایتان ایجاد نشود.
17- تمام تخم مرغهای خود را در یک سبد نگذارید
شما نباید تنها برای یک جا کار کنید. در این صورت کارمند محسوب میشوید. برای تنوع و حفظ امنیتکاری خود باید برای سایتها و اشخاص مختلفی کار کنید و به اصطلاح تمام تخم مرغهای خود را در یک سبد نگذارید.
18- مهارتهای نوشتاری خود را تقویت کنید
مهارت نوشتن برای تمامی فریلنسرها مهم است؛ نه فقط فریلنسرهای نویسنده. چه هنگامی که پروفایل خود را در سایتهای فریلنسینگ تکمیل میکنید و چه زمانی که در حال نوشتن ایمیلی برای مشتریان خود هستید، مهارت نوشتن میتواند باعث شود حرفهایتر ظاهر شوید و چند قدم از رقبای کاری خود پیش بیفتید.
19- هدف داشته باشید
داشتن هدف یکی از موثرترین راهها برای اطمینان از باانگیزه ماندن شما است. اهداف روزانه خود را بر اساس میزان کاری که دارید، اهداف مربوط به درآمد سالانه، اهدافی برای رشد شغلی و موارد دیگر تعیین کنید تا اطمینان حاصل کنید همیشه در حال پیشرفت هستید.
20- برای بهترین بودن تلاش کنید
با هر پروژهای که انجام میدهید، تلاش کنید تا رسالت خود را برای ارائه بهترین کار ممکن انجام داده باشید. اینکه همواره در حال پیشرفت باشید و کارهای باکیفیتتری انجام دهید باعث میشود تا مشتریان بهتر و وفادارتری داشته باشید.
فریلنسینگ حرفهی سختی نیست اما گاهی مواقع افراد با رعایت نکردن نکات ساده این شغل را برای خودشان سخت میکنند و از لذتها خاص آن بیبهره میمانند. ما در این مقاله سعی کردیم تا مهمترین مواردی که از شما فریلنسر بهتری میسازد را ذکر کنیم. شما هم اگر تجربهای دارید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، میتوانید در بخش کامنتها آن را ذکر کنید.
دیدگاه و پرسش
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید