یلدا ادامه داره... ❤️ ۴۰ درصد تخفیف همه دوره‌ها

استفاده از تخفیف‌ها
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای رایانش ابری
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 6 دقیقه

بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای رایانش ابری

وقتی که قصد دارید تا اولین اپلیکیشن کامپیوتری خودتان را توسعه دهید، معمولا اولین زبان‌های برنامه‌نویسی که به ذهن‌تان می‌آید C، C++، Java و یا حتی Python است. با این حال وقتی بحث به دنیای رایانش ابری و کار با آن می‌رسد، انتخاب‌ها کمی متفاوت می‌شوند. شما باید در این حال بیشتر به سراغ زبانی بروید که بیشتر مبتنی بر داده است. برای اینکه بتوانید انتخاب درستی داشته باشید، ما در اینجا لیستی را آماده کرده‌ایم که با استفاده از موارد گفته شده در این لیست می‌توانید در رابطه با انتخاب‌تان تصمیم درست‌تری را بگیرید.

زبان‌های برنامه‌نویسی با هدف توسعه پردازش رایانه

۱. SQL

SQL یا زبان پرس و جو ساخت یافته برای سال‌های طولانی است که در بین برنامه‌نویسان حضور دارد. هدف اصلی این زبان کار و تعامل داشتن با داده است. تقریبا می توان گفت که تمام برنامه‌های موجود  برای متصل کردن اپلیکیشن به یک بانک اطلاعاتی از SQL یا به نحوی از حالت‌های انتزاعی آن استفاده می‌کنند. SQL در دنیای ابری کاملا خود را گسترش داده و حال می‌توان آن را یکی از زبان‌های بسیار محبوب برای توسعه رایانش ابری دانست.

SQL را به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی با هدفی متمایز می‌شناسند، به این دلیل که این زبان برای مدیریت داده در یک ساختار بانک اطلاعاتی رابطه‌ای شناخته می‌شود. SQL سینتکس بسیار ساده‌ای دارد و یادگیری آن نیز ساده است.

۲. پایتون

  

پایتون یک زبان برنامه‌نویسی سطح بالا است که برای ساده‌سازی مباحث big data و مواردی از این دست طراحی شده است. کدهای پایتون در سطح بالایی قابلیت خوانایی دارد و همچنین باید اشاره کرد که تقریبا هر کسی می‌تواند در زمان کوتاهی پایتون را یاد بگیرد. در حال حاضر از پایتون برای مدیریت پروژه‌های داده محور بسیار استفاده می‌شود، برخی از این پروژه‌ها مبتنی بر رایانش ابری هستند.

پایتون برای توسعه رایانش ابری یک زبان بسیار ایده‌آل است و به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید حجم‌های بزرگ داده‌ای را ایجاد، آنالیز و دسته‌بندی کنید. همچنین گزینه‌ای بسیار مناسب برای اپلیکیشن‌های استریمینگ که مبتنی بر ابر هستند به شمار می‌آید. از آنجایی که پایتون را به سادگی می‌توان با تکنولوژی‌های مختلف دیگر ادغام کرد، بنابراین پایتون برای رایانش ابری انتخابی بسیار مناسب خواهد بود.

3. Clojure Programming Language

Clojure یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره است که به خوبی از ویژگی‌های یک زبان اسکریپتی و قابلیت‌های برنامه‌نویسی چندنخی استفاده می‌کند. در بین متخصصان داده این زبان یکی از محبوب‌ترین موارد است. 

فارغ از آنکه این زبان یک زبان کامپایلی است اما هنوز هم در محیط اجرایی خود از قابلیت‌های داینامیک پشتیبانی می‌کند. همچنین این زبان برنامه‌نویسی به کاربران قابلیت دسترسی آسان به فریمورک‌های مختلف جاوا را می‌دهد. Clojure از ساختارهای داده‌ای تغییر ناپذیر پشتیبانی می‌کند، این ویژگی به صورت اصلی در علوم رایانش ابری استفاده می‌شود.

4. Go Programming Language

GO زبان برنامه‌نویسی است که توسط گوگل توسعه داده شده و قصد دارد که به عنوان یک جایگزین برای C++ ارائه شود. از این زبان می‌شود برای توسعه نرم‌افزارهای کامپیوتری استفاده کرد. همچنین باید اشاره کنم که این زبان، یک زبان متن باز است.

GO در دنیای رایانش ابری نمونه کارهای بسیار خوبی از خود بجای گذاشته است. در حال حاضر تعدادی ابزار مختلف توسط Go توسعه داده شده است که می‌شود در بین آن‌ها به Docker و Consul اشاره کرد. این دو ابزار با مباحثی مانند Big Data و Cloud Computing تعامل بسیار زیادی دارند. GO به عنوان زبان بسیار مؤثری برای مقایس‌پذیری و بهره‌وری بهینه از حافظه شناخته می‌شود.

5. XML With Java Programming

XML برای تشریح داده استفاده می‌شود. البته این مورد یک زبان برنامه‌نویسی نیست، بلکه از آن به عنوان زبان برچسب‌گذاری نام برده می‌شود. این زبان سعی دارد تا اطلاعات و داده‌ها را در یک قالب خوانا و درک‌پذیر هم برای انسان و هم برای کامپیوتر درج کند. 

معمولا همراه با Java از XML نیز استفاده می‌شود به همین دلیل هر وقت که با یک اپلیکیشن جاوا همراه بودید انتظار می‌رود که یک فایل XML را نیز در اختیار داشته باشید. از آنجایی جاوا به عنوان زبانی برای توسعه اپلیکیشن‌های رایانش ابری استفاده می‌شود، XML نیز در این پروسه شرکت خواهد داشت.

6. Erlang

Erlang یک زبان برنامه‌نویسی بسیار سریع است که برای ایجاد راه‌حل‌هایی در مقیاس بزرگ استفاده می‌شود. از این زبان همچنین برای توسعه اپلیکیشن‌هایی که مبتنی بر انتقال اطلاعات به صورت بلادرنگ هستند نیز استفاده می‌شود. این کار باعث می‌شود که Erlang زبان بسیار ایده‌آلی برای رایانش ابری به حساب بیاید. برخی از راه‌حل‌هایی که با استفاده از این زبان نوشته می‌شود عبارت است از سیستم‌های ارتباطی و پلتفرم‌های پیام‌رسانی بلادرنگ.

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود Erlang یک زبان ایده‌آل برای توسعه اپلیکیشن‌های رایانش ابری به شمار بیاید قابلیت پشتیبانی از سیستم‌های توزیع شده است. ویژگی hot swapping که در این زبان پیاده‌سازی شده است به شما این قابلیت را می‌دهد که بدون دخالت در کارایی سیستم، کدها را تغییر دهید. از این زبان همچنین برای توسعه‌ اپلیکیشن‌های مبتنی بر داده و Big Data نیز استفاده می‌شود.

7. Haskell

Haskell یک زبان برنامه‌نویسی فانکشنال و چند منظوره است که برای پروژه‌های رایانش ابری استفاده می‌شود. این زبان استاتیک است و در روند کامپایل شدن اجرا می‌شود. برعکس بیشتر زبان‌های برنامه‌نویسی Haskell بجای سینتکس از حالت semantic استفاده می‌کند. بجای statement در این زبان از یکسری expression استفاده می‌شود.

در پایان

اگر پلنی برای توسعه اپلیکیشن‌های مبتنی بر ابر را دارید پس بهتر است نگاهی به هفت زبان برنامه‌نویسی که در بالا ارائه شدند بیاندازید. هر چند که زبان‌های بسیار دیگری نیز برای توسعه اپلیکیشن‌های رایانش ابری وجود دارد اما این موارد محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در این میان بودند. یادگیری این موارد آسان است و بهره‌وری بسیار بالایی را به شما می‌دهند.

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
5 از 1 رای

/@arastoo
ارسطو عباسی
کارشناس تولید و بهینه‌سازی محتوا

کارشناس ارشد تولید و بهینه‌سازی محتوا و تکنیکال رایتینگ - https://arastoo.net

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید