وبسایتهایی که استفاده از آنها آسان بوده و برای تجربه کاربر بهینه شدهاند، عملکرد بهتری نیز خواهند داشت. شاید گفتن این موضوع آسان باشد، اما واقعاً چطور یک سایت را برای کاربران خود طراحی میکنید؟ از سلسله مراتب بصری گرفته تا ناوبری درست و طرح محتوایی جذاب، مسائل زیادی برای یک طراحی وب فوقالعاده وجود دارد.
در اینجا ۱۰ مورد از مهمترین اصول طراحی وب را برای استفاده در وبسایت شما فراهم آوردهام.
۱. به کاربران یک سواری آرام دهید
اگر کاربران برای استفاده از وبسایت شما دردسرهای بسیاری را پشت سر بگذارند، به احتمال زیاد تسلیم خواهند شد. یک طراحی وب خوب باید بصری و حسی باشد. اگر صفحات وب شما به درستی طراحی شده باشند، کاربران دیگر نیازی به فکر کردن ندارند. این کار ذهن آنها را آزاد میکند تا بتوانند بر روی گفتهها، پیشنهادات و خدمات شما تمرکز کنند.
به طور کلی هر چه کاربران شما کارهای کمتری را انجام دهند، بهتر است. حال این میتواند شامل حذف فرمهای طولانی و ادغام صفحات همپوشانی در یک صفحه باشد.
از یک طرحبندی عادی در صفحات خود استفاده کنید. مثلاً باید لوگوی خود را در بخش چپ بالای صفحه و فهرست را در بخش مرکزی قرار دهید. با پیروی از یک الگوی عمومی، کاربران در وبسایت شما احساس آشنایی و راحتی خواهند کرد.
۲. توجه کاربر را هدایت کنید
شما توانستهاید افراد را به وبسایت خود بیاورید. این عالی است اما حالا چگونه باید توجه آنها را حفظ کنید؟ در یک طراحی وب عالی از نشانههای تصویری و نوشتاری استفاده میشود تا نگاه کاربر را هدایت کرده و آنها را برای کسب اطلاعات بیشتر کنجکاو کند.
برای راهنمایی کردن کاربران خود یک سلسله مراتب بصری ایجاد کنید. تمام مطالب باید به صورت منطقی قرار داده شوند. محتوا باید طوری ارائه شود که کاربران را برای مطالب بعدی آماده کند. برای برجسته کردن اطلاعات اصلی از فونت، رنگ و کنتراست استفاده کنید. هدف شما این است که کاربر را به محل دلخواه خود هدایت کنید؛ بدون اینکه حتی آنها بدان فکر کنند.
۳. از نوشتههای تاثیرگذار استفاده کنید
فقط تصاویر بصری نیستند که در طراحی وب اهمیت دارند. نحوهی نوشتن، گفتن و تنظیم متن میتواند تاثیر بسزایی در تجربه کاربران شما داشته باشد. برخی از مهمترین اصولی که باید به خاطر بسپارید شامل موارد زیر است:
- مختصر: خواندن و هضم نوشتهها باید آسان باشد. از جملات کوتاه و مختصر استفاده کنید و متنهای بزرگ را به پاراگرافهای کوچک تقسیم کنید.
- سریع: بیشتر کاربران به جای خواندن مطالب شما آنها را اسکن میکنند. با استفاده از عناوین و بخشهای مناسب، قالب خود را قابل اسکن کنید.
- آسان: از زبانی ساده، عادی و عینی استفاده کنید. از اصطلاحات فنی، کلمات گیجکننده و زبانهای نامفهوم پرهیز کنید.
- ثابت: لحن و صدای شما باید در سراسر وبسایت ثابت باقی بماند. کاربر در هر صفحهای که باشد، باید احساس کند که با برند شما آشنایی دارد.
۴. از یک طرح بندی قابل اسکن استفاده کنید
کاربران میخواهند فوراً وارد وبسایت شما شده و نیازهای خود را به سرعت برطرف کنند. به همین دلیل است که بیشتر کاربران به جای خواندن جزئیات خوب، وبسایتها را اسکن میکنند.
قالب وبسایت خود را اساسی طراحی کنید. تحقیقات نشان داده است که کاربران به صورت الگوهای Z یا F اسکن میکنند. از همه مهمتر این است که آنها مطالب را از راست به چپ و از بالا به پایین میخوانند. محتوای شما باید با این اصل هماهنگی داشته باشد.
علاوه بر اضافه کردن عناوین مناسب و تجزیه کردن متنها به بخشهای کوچکتر، بهتر است از نقاط کلیدی و لیستها نیز استفاده کنید. اطلاعات اصلی را برجستهتر کرده و برای انتقال سریعتر پیامهای خود از تصاویر استفاده کنید.
۵. به دنبال سادگی باشید
"ساده نگه داشتن" یکی از قوانین طلایی در طراحی است. طراحیهای عجیب و المانهای غیرضروری باعث پرت شدن حواس کاربران شده و آنها را از موارد مهمتر دور میکند. کاربران خود را گیج نکنید یا با قرار دادن مطالب کم اهمیت آنها را به انحراف نکشید. تصاویر و پیامهای خود را ساده و واضح نگه دارید. تنها از ۲ تا ۳ رنگ استفاده کرده و صفحات خود را بیش از حد شلوغ نکنید. فضای سفید میتواند بسیار قدرتمند باشد.
۶. فضای سفید را در آغوش بگیرید
شاید شما به سختی متوجه آن شوید، اما فضای اطراف عناصر وبسایت شما یکی از عوامل اصلی در یک طراحی وب موثر است. وقتی صفحات وب خود را بیش از حد شلوغ میکنید، ذهن کاربران خسته میشود. با حفظ فضای سفید کافی، استفاده از وبسایت شما برای کاربران آسان خواهد شد.
فضای سفید همان چیزی است که باعث میشود اطلاعات مهم شما در صفحه نمایان شود. به عنوان مثال اگر برای فراخوان عمل خود از فضای درستی استفاده کنید، کاربران میتوانند بهتر آن را مشاهده کنند.
امروزه شلوغی در صفحات وب یک معضل رایج است. برای اینکه از بروز سایر مشکلات طراحی وب جلوگیری کنید، نگاهی به رایجترین اشتباهات طراحی وب بیاندازید.
۷. چیزها را ثابت نگه دارید
هنگامی که پیام، برند و طراحی شما ثابت باشد، قابلیت استفاده از وبسایت شما نیز بهبود خواهد یافت. وقتی وبسایت شما با ثبات است، کاربران میتوانند خیلی راحت و سریع به مطالب مورد نیاز خود دست پیدا کنند. آنها فوراً یاد میگیرند که چگونه باید بدون دردسر از وبسایت شما استفاده کنند. ثبات سبب میشود تا کاربران در هر کجای وبسایت شما احساس راحتی و آشنایی کنند.
بر روی ثابت نگه داشتن این بخشها تمرکز کنید:
- بصری: فونت، دکمهها، تگها، رنگها و سایر المانهای بصری را در وبسایت خود یکسان نگه دارید.
- عملکرد: کنترلها را ثابت نگه دارید تا کاربر شما بداند که باید با کلیک کردن، پیمایش کردن و یا پر کردن یک فرم انتظار چه اتفاقاتی را داشته باشد.
- صدا: صدای واضحی را در وبسایت خود خلق کنید که با برند و پیام شما هم راستا باشد. از این مورد حتی در پایین پیامهای خطای خود نیز استفاده کنید.
۸. سرعت بارگذاری را افزایش دهید
همهی ما از درد و رنج بازدید از یک وبسایت آهسته با خبر هستیم. اگر بارگیری صفحات شما خیلی طول بکشد، یعنی همین حالا توجه کاربران خود را از دست دادهاید. حقیقت این است که انتخابات شما در طراحی وبسایت میتواند تاثیر بسزایی در سرعت بارگیری وبسایت داشته باشند. برای افراد مبتدی باید گفت که میتوانید حجم فایلهای تصویری خود را کاهش داده و تصاویر را برای وب بهینه کنید.
استفاده از ابزارهای کچینگ مرورگر، کاهش درخواستهای HTTP و هاستینگ فیلمها در یک سایت شخص ثالت میتواند به شما در سرعت بخشیدن به وبسایت کمک کند.
۹. آن را با دستگاههای موبایل سازگار کنید
برای اینکه با رقبای خود همگام شوید، طراحی وبسایت شما باید این قابلیت را داشته باشد تا از هر صفحه نمایشی پشتیبانی کند. چرا؟ چون به طور روزمره کاربران بیشتری از طریق موبایل، تبلت و لپتاپ خود به وبسایتها مراجعه میکنند.
طراحی سازگار با موبایل باعث افزایش نرخ تبدیل شده و تجربه کاربر را بهبود میبخشد. همچنین برای رتبهبندی موتور جستجوی شما نیز خوب است زیرا گوگل وبسایتهای بهینه شده برای موبایل را ترجیح میدهد.
۱۰. تست و تنظیم کنید
هیچ طراحیِ وبی بدون آزمایش دقیق، اصلاح و بهینهسازی کامل نیست. تست کردن طراحی وب میتواند اطلاعات بسیار ارزشمندی در مورد مشکلات و نقاط ضعف را به شما ارائه دهد. در خیلی از مواقع تا زمانی که مخاطبان هدف شما با سایت ارتباط برقرار نکنند، نمیدانید که چه عواملی به درستی کار خواهند کرد. میتوانید با انجام تستهای مداوم بفهمید که چه چیزهایی به تعمیر یا اصلاح احتیاج دارند.
و در آخر باید گفت که بهینهسازی طراحی وب برای تجربه کاربر باید یک روند دائمی باشد. نکات موجود در این مقاله را به درستی درک کنید.
دیدگاه و پرسش
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید