با داشتن حدود ۸ میلیون کاربر فعال، پایتون مطابق با آمار وبسایت TIOBE سومین زبان برنامهنویسی پر کاربرد و مفید است که میتواند در زمینههای مختلف علل خصوص توسعه وب فعالیت داشته و به خوبی کارش را انجام دهد.
از طرفی دیگر در حال حاضر حدود یک میلیون و پنجاه هزار وبسایت دنیا از پایتون و فریمورکهای آن بهره میگیرند و اپلیکیشنهای بسیار زیادی نیز برای توسعه APIهای خود از آن استفاده میکنند.
پایتون در سال ۱۹۹۱ توسط گایدو وان روسوم ایجاد شد و هدف اول آن ایجاد محیطی ساده برای توسعه اپلیکیشنها بود. در طی ده سال اخیر میزان رشد پایتون بسیار زیاد بوده و شرکتهای بسیار به سراغ آن رفتهاند تا جایی که Stackoverflow آن را به عنوان سریعترین زبان در زمینه رشد و توسعه اعلام کرده است. نرخ این میزان رشد و توسعه عددی برابر با ۴۱.۷ درصد بوده است.
اولین شرکت بزرگی که از پایتون در توسعه یک ابزار بزرگ استفاده کرد گوگل بود که برای ایجاد یوتیوب از قدرت پایتون بهره گرفت. بعد از آن شرکتهای مختلف برای توسعه کامل و یا بخشی از اپلیکیشنهایشان به سراغ پایتون رفتند. فیسبوک، نتفلیکس، یاهو، دراپباکس، اسپاتیفای و ردایت نمونههایی از این شرکتها هستند.
اما واقعیت پایتون چیست و چه چیزهایی باعث شده که این زبان تا به این حد در دنیای توسعه وب و حتی به صورت کلیتر توسعه نرمافزار خوش بدرخشد؟ هدف از این مطلب وبسایت راکت درک ۱۰ واقعیت در رابطه با پایتون در این زمینه است. اگر قصد یادگیری پایتون و توسعه وب را با آن دارید به شما پیشنهاد میکنم که دوره آموزشی رایگان «آموزش پایتون» و دوره آموزشی «آموزش Django» را دنبال کنید.
دلیل اول: ساده بودن
پایتون یک زبان سطح بالا است. ویژگی اصلی یک زبان سطح بالا این است که بیشترین نزدیکی را با زبان انسانها و الفبای کلمهای زبان انگلیسی دارد. در مقابل زبانهای سطح پایین بیشترین نزدیکی را با زبان کامپیوتر یا زبان ماشین داشته و به همین دلیل یادگیری و درک آنها سخت است. البته پایتون را گاهی اوقات به عنوان یک زبان بسیار سطح بالا نیز نام میبرند چرا که در مقابل زبانهایی مانند جاوا و سیشارپ که آنها نیز زبان سطح بالا هستند، میزان نزدیکی بیشتری به شکل صحبت کردن انسانهای عادی دارد.
پایتون به نسبت بیشتر زبانها، سادهتر و در نتیجه قابل درکتر است. یکی از دلایلی که در دنیای امروزه تا به این حد از این زبان پشتیبانی شده و کاربران جدید به سراغ آن میروند دقیقا همین موضوع است.
یکی دیگر از مزایای ساده بودن پایتون، ویژگی کوتاه بودن فرایند کدنویسی در آن است. شما برای ایجاد و توسعه اپلیکیشنها در پایتون قطعه کدهای بسیار کمتری را به نسبت دیگر زبانها خواهید نوشت. این موضوع در زمانی که قصد ایجاد اپلیکیشنهای پیچیده و سنگین را دارید بسیار کاربردی و الزامیست.
دلیل دوم: یادگیری آسان
فراگیری پایتون برای توسعهدهندگان مبتدی بسیار آسان خواهد بود و جریان آموزشی پیچیدهای ندارد. از همین منظر افرادی که به تازگی وارد دنیای برنامهنویسی میشوند میتوانند به صورت بسیار سریعتری شروع به توسعه اپلیکیشنهای واقعی بکنند. یکی از دلایل یادگیری آسان پایتون به همان دلیل اول آن یعنی سادگی در امر کدنویسی برمیگردد.
یکی از دلایل اصلی که بیشتر دانشگاههای مطرح برنامهنویسی در دنیا این زبان را در ابتدا به دانشجویان خود تدریس میکنند تا به صورت سریع بتوانند روی مفاهیم دیگر کار کرده و دانشجویان وقت خود را با یادگیری سینتکس یک زبان پیچیدهتر تلف نکنند.
البته این نکته را نیز بگوییم که علارغم ساده بودن پایتون، این زبان بسیار قدرتمند بوده و در بخشهای مختلفی از دنیای توسعه نرمافزار مورد استفاده قرار میگیرد. اگر که با مفاهیم برنامهنویسی آشنایی داشته باشید قول میدهم که در ۸ ساعت بتوانید پایتون را به در حد یک توسعهدهنده میان رده یاد بگیرید.
دلیل سوم: جامعه کاربری
توسعهدهندگان بسیار زیادی وجود دارند که از پایتون برای توسعه اپلیکیشنهای وبشان استفاده میکنند. از این رو شما با جامعه کاربری بزرگی روبرو هستید و سوالاتی که دارید بی جواب نخواهند بود.
برخی از توسعهدهندگان پایتون که در جوامع آنلاین برنامهنویسی حضور دارند حتی در فرایند توسعه خود پایتون و هسته مرکزی آن نیز نقش داشته و بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در فرایند رفع اشکال آن شرکت دارند.
دلیل چهارم: کاربردهای متفاوت
همانطور که گفته شد پایتون یک زبان چند منظوره است به همین دلیل شما میتوانید در کنار توسعه وب اپلیکیشنهای مختلف، الگوهای یادگیری ماشین، اپلیکیشنهای دسکتاپ، اپلیکیشنهای تحلیل داده و موارد بسیار دیگری را توسعه دهید. در زمینه توسعه وب نیز با وجود فریمورکهای متفاوت شما قابلیت ایجاد هر شکلی از وبسایتها را دارید. از وبسایتهای فروشگاهی گرفته تا وبسایتهای مربوط به شبکههای اجتماعی و خبری و... .
دلیل پنجم: رایگان بودن
پایتون مانند بیشتر زبانهای برنامهنویسی امروزه یک زبان برنامهنویسی متن باز و رایگان است. به همین دلیل شما نیازی به خریداری هیچ چیز نیستید. جدای از آنکه خود پایتون یک زبان رایگان است، اصلیترین فریمورکهایی نیز که برای آن توسعه داده شده به صورت رایگان در اختیار توسعهدهندگان قرار دارد. اغلب ابزارهایی که کاربران برای توسعه اپلیکیشنهای پایتونی خود از آنها استفاده میکنند نیز رایگان بوده و به همین دلیل در این فرایند تقریبا شما به یک ریال پول نیز نیاز ندارید.
دلیل ششم: پشتیبانی از کتابخانههای مختلف
یکی از ویژگیهای اصلی پایتون، وجود کتابخانههای بسیار زیاد برای آن است. همین کتابخانههای زیاد نیز باعث شده که ما بتوانیم اپلیکیشنهای متفاوتی را ایجاد کنیم. هر کتابخانه شامل مجموعهای از قطعه کدهای متفاوت است که به ما در توسعه ابزارهای متفاوت کمک میکند.
وجود کتابخانههای مختلف این کمک را به ما میکنند تا بتوانیم زمان بسیار زیادی را ذخیره کرده و به صورتی بسیار سریعتر اپلیکیشنهایی که نیاز داریم را توسعه دهیم. در حال حاضر از شناخته شدهترین کتابخانهها و فریمورکهای پایتون میتوان به جنگو، نامپای، فلسک، اسکیپی و... اشاره کرد.
دلیل هفتم: سازگار بودن
پایتون میتواند به خوبی با زبانهای دیگر برنامهنویسی ارتباط برقرار کند. این کار نیز از طریق ماژولهای مختلفی امکانپذیر است. یک مثال بسیار مشهور استفاده از کدهای سی/سیپلاسپلاس در کدهای پایتونی و در اپلیکیشنهای مبتنی بر پایتون است.
از دیگر زبانهایی که توانایی ارتباط برقرار کردن با پایتون را دارند میتوان به مجموعه .NET اشاره کرد. همچنین کامپوننتهای جاوا نیز میتوانند به پایتون متصل شوند. پایتون قابلیت استفاده در دیگر زبانهای برنامهنویسی را دارد.
دلیل هشتم: اجرا روی سیستمعاملهای متفاوت
پایتون روی تمام سیستمعاملها قابلیت اجرایی شدن را دارد و مفسر پایتون که کدهای آن را به زبان ماشین تبدیل میکند روی سه سیستم عامل محبوب یعنی لینوکس، ویندوز و مکینتاش قابل اجراست. البته سیستم عاملهای دیگر که مبتنی بر یونیکس هستند نیز میتوانند از پایتون استفاده بکنند.
برای اجرا کردن کدهای پایتونی روی سیستم عاملهای متفاوت نیازی به بازسازی آنها نیز نداریم چرا که پایتون یک زبان قابل حمل بوده و هر جا که مفسر آن اجرا شود قطعه کد مستقل از سیستم عامل اجرایی، اجرا خواهد شد. این مسئله باعث میشود که زمان مورد نیاز برای توسعه کدها بشدت پایین آمده و توسعه نرمافزار سریعتر اتفاق بیافتد.
دلیل نهم: سینتکس پویا
پایتون یک زبان برنامهنویسی پویاست. از این رو فرایند توسعه در آن بسیار سریعتر اتفاق افتاده و بلعکس زبانهای ایستا شما نیازی به تعیین نوعهای دادهای ندارید. البته این موضوع مزایا و معایب مختلفی داشته که قابل بررسی است.
اما به صورت کلی نوعدهی به مقدارها در پایتون، در زمان اجرای برنامه به صورت خودکار انجام میگیرد و توسعه دهنده نیازی ندارد که برای تعریف هر کدام از آنها نگرانی داشته باشد.
دلیل دهم: پشتیبانی از Prototyping
پایتون یک زبان برنامهنویسی شئگراست. به همین جهت شما میتوانید با به کار بردن این پارادایم برنامههای خود را اصولیتر و منظمتر بنویسید. یکی از مزایای این موضوع توانایی پایتون در توسعه نمونه و Prototype اپلیکیشنها بصورت سریع و بدون نیاز به نگرانی در رابطه با Deadline است. جنگو به عنوان یکی از فریمورکهای پایتون تمام سعی خود را میکند تا این ایده را اجرایی کند.
تست همراه با توسعه نیز در این حالت بسیار سادهتر انجام میگیرد. در نتیجه پایتون زبانی است که قابلیت بالایی در اجرای سریع این موارد را دارد.
در پایان
اگر به فکر وارد شدن به دنیای توسعه وب را دارید پایتون را به عنوان یکی از گزینههای قدرتمند در نظر داشته باشید. از آنجایی که هر روز ابزارهای جدیدتری نیز برای پایتون در حال توسعه است در نتیجه زبان پایتون در حال و در آینده جایگاه محکم و توانمندی را دارد.
دیدگاه و پرسش
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید