یلدا ادامه داره... ❤️ ۴۰ درصد تخفیف همه دوره‌ها

استفاده از تخفیف‌ها
ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
4 زبان برنامه نویسی که می‌خواهم در سال 2022 یاد بگیرم
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ: 4 دقیقه

4 زبان برنامه نویسی که می‌خواهم در سال 2022 یاد بگیرم

دنیای برنامه نویسی با سرعت بالایی در حرکت است. هر روز ابزارها و فریمورک‌های جدیدی به بازار معرفی می‌شوند. چیزهای زیادی برای یاد گرفتن در این عرصه وجود دارد. یک توسعه دهنده خوب می‌داند که نیازی به یاد گرفتن تمام چیزها ندارد. تسلط پیدا کردن در چند زمینه‌ی خاص خیلی بهتر از داشتن عملکردی متوسط در بسیاری از موضوعات است.

من در این مقاله 4 زبان برنامه نویسی مد نظر خود در سال 2022 را مشخص کردم و علت علاقه‌ام به یادگیری آن‌ها را در ادامه توضیح خواهم داد. باور دارم که این زبان‌ها آینده‌ساز خواهند بود.

1. Go (GoLang)

Go  یکی از سریع‌ترین زبان‌های در حال رشد است. بسیاری از شرکت‌ها به خاطر سرعت فوق‌العاده‌اش ترجیح می‌دهند که در توسعه Backend خود به جای پایتون و جاوا اسکریپت از این زبان عالی استفاده کنند. Go توسط گوگل طراحی شده و یک جامعه‌ی پشتیبان بسیار بزرگ دارد. طبق نظرسنجی‌های Stack Overflow، زبان Go یکی از محبوب‌ترین زبان‌ها برای یادگیری در بین توسعه دهندگان امروزی است.

طبق اطلاعات بدست آمده از همین نظرسنجی، میانگین حقوق توسعه دهندگان Go خیلی بیشتر از توسعه دهندگان جاوا اسکریپت، پایتون و C# است. احتمال مغرضانه بودن نتایج وجود دارد زیرا اکثر توسعه دهندگان Go در گوگل و سایر شرکت‌های بزرگ تکنولوژی مشغول به کار هستند.

Go از همروندی، مقیاس‌پذیری و عملکرد بالا پشتیبانی می‌کند. این زبان ماژولار و چندمنظوره است. محبوب‌ترین کاربردهای زبان Go عبارت است از:

  • اپلیکیشن‌های Cloud-Native
  • توسعه وب
  • CLIهای سریع
  • DevOps
  • خدمات شبکه توزیع شده

یادگیری این زبان برای افراد مبتدی آسان است. این زبان یکی از بهترین مستندات را داراست و آموزش‌های خوبی برای یادگیری آن در اینترنت وجود دارد.

2. JavaScript

جاوا اسکریپت محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی در دنیاست. تمام تعاملات شما با یک وبسایت توسط جاوا اسکریپت ممکن می‌شود. تعداد توسعه دهندگان این زبان طی سال گذشته افزایش پیدا کرده است. با این وجود هنوز به توسعه دهندگان زیادی نیاز داریم که این زبان را به خوبی فهمیده و توانایی ساخت اپلیکیشن‌های کاربردی را داشته باشند. جاوا اسکریپت در کنار HTML/CSS دو جایگاه برتر را در میان محبوب‌ترین تکنولوژی‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

با ظهور تجارت‌های الکترونیک و اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب، نیاز به توسعه دهندگان جاوا اسکریپت بیشتر شده است. محبوب‌ترین کاربردهای زبان جاوا اسکریپت به شرح زیر است:

  • توسعه وب
  • اپلیکیشن‌های موبایل
  • وب سرورها
  • ساخت بازی
  • میکروسرویس‌ها

شرکت‌های زیادی از جاوا اسکریپت و فریمورک‌های آن مانند React، Vue، Angular و Node استفاده می‌کنند. بعد از اینکه این زبان را به درستی درک کردم، می‌خواهم به سراغ TypeScript بروم. بررسی‌ها نشان داده که TypeScript می‌تواند جاوا اسکریپت را بهبود ببخشد.

3. Python

این زبان محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی در صنعت است. پایتون یک زبان چندمنظوره است چون می‌توانید از آن در یادگیری ماشین، پردازش داده‌های بزرگ، توسعه وب و توسعه اپلیکیشن‌ها استفاده کنید.

این زبان برای افراد مبتدی نسبتاً ساده بوده اما بزرگ‌ترین مزیت آن داشتن کتابخانه‌های متنوع و جامعه‌ای پشتیبان است. تقریباً برای هر کاری یک کتابخانه پایتون وجود دارد. از این زبان در عرصه‌های متنوعی استفاده می‌شود که به شرح زیر است:

  • توسعه وب
  • یادگیری ماشین
  • آنالیز داده‌ها
  • مهندسی داده
  • ابزارهای CI
  • زبان اسکریپت‌نویسی
  • اتوماسیون
  • غیره

پایتون یک زبان ساده بوده و به انگلیسی نوشتن شباهت دارد. اگر به دنبال یادگیری موضوعات پیچیده‌تر هستید، این زبان نسبتاً سخت خواهد شد.

4. Solidity

من اخیراً به بلاکچین علاقه‌مند شده‌ام. هنگام یاد گرفتن امکانات بلاکچین، می‌خواستم نحوه ساخت آن را بیاموزم. بلاکچین می‌تواند صنایع بسیاری همچون فین‌تک، لجستیک و تجارت الکترونیک را متحول کند. طبق اطلاعات بدست آمده از چندین وبسایت شغلی، توسعه دهندگان بلاکچین جزو پردرآمدترین توسعه دهندگان حال حاضر هستند. بیشتر مشاغل بلاکچین به صورت ریموت انجام می‌شود، همین مسئله باعث محبوب شدن این مهارت شده است.

تقاضای زیادی برای توسعه دهندگان بلاکچین وجود دارد اما عرضه آنچنانی صورت نمی‌گیرد. البته می‌توانید به راحتی از این موضوع به نفع خود استفاده کرده و درخواست یک حقوق بالا را بابت مهارت‌های خود داشته باشید.

 

زبان Solidity به نظر آسان می‌آید اما یاد گرفتن آن سخت است. قبل از اینکه به سراغ این زبان بروید، بهتر است ابتدا به یک زبان برنامه نویسی، متدهای خوب نرم‌افزاری و غیره تسلط داشته باشید. فضای چندانی برای وجود خطا در اپلیکیشن‌ها وجود ندارد و همه از شما انتظار ارائه دادن یک کد باکیفیت را دارند.

از نظر من این زبان‌های برنامه نویسی در سال جدید باارزش‌تر هستند. بنابراین وقت خود را با یاد گرفتن تکنیک‌های قدیمی هدر ندهید.

منبع

چه امتیازی برای این مقاله میدهید؟

خیلی بد
بد
متوسط
خوب
عالی
4.5 از 6 رای

/@Pemi.razmi
علیرضا داداشی
دانشجوی مهندسی پزشکی

دیدگاه و پرسش

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید ورود یا ثبت‌نام

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید

در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید