در طی سالهای اخیر، موضوع PWA یا وب اپلیکیشنهای پیشرونده بسیار داغ بوده و شرکتهای زیادی به سراغ آن رفتهاند. دلیل این موضوع نیز ساده است، اپلیکیشنهای پیشرونده قابلیت سازگارپذیری بسیار بالایی با انواع دستگاهها و سختافزارها را دارد.
در حال حاضر PWA به صورت تمام و کمال روی مرورگرهای محبوب پشتیبانی شده و از این نظر مشکلی ندارد. کارایی که یک PWA به شما میدهد نیز تا حد زیادی شبیه به همان اپلیکیشنهای محلی است، اما باید این را در نظر بگیرید که این دو مورد، پاسخگوی دو نیاز متفاوت خواهند بود.
در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با چند ابزار توسعه وب اپلیکیشنهای پیشرونده صحبت کنیم اما اگر میخواهید به درک عمیقی از مسئله PWA برسید پیشنهاد میکنم به این صفحه یا آموزش ویدیویی «ایجاد وبسایت PWA» مراجعه کنید.
معرفی فریمورک ها
پیش از معرفی فریمورک ها، باید این موضوع را تکرار کنم که آینده وب اپلیکیشنهای مبتنی بر موبایل و حتی دسکتاپ در اختیار تکنولوژی PWA خواهد بود، پس بهتر است هر چه زودتر سراغ یادگیری آن بروید.
۱- Angular
قطعا اگر از مخاطبین وبسایت راکت بوده باشید با انگولار آشنایی دارید. انگولار وب فریمورکی است که گوگل در سال ۲۰۰۹ منتشر ساخت. با استفاده از انگولار و قدرت جاوااسکریپت، توسعهدهندگان میتوانند اپلیکیشنهای مطمئن، سازگار و قدرتمند ایجاد کنند.
انگولار در نسخه ۵ یک سرویس ورکر جدید را به خود اضافه کرد که با استفاده از آن توسعهدهندگان قابلیت آن را خواهند داشت تا وب اپلیکیشنهای پیشرونده ایجاد کنند. از آن زمان به بعد با ورود هر نسخه جدید از انگولار، فرایند ایجاد PWAها جذابتر و سادهتر شده است. این نشان از اهمیت بسیار بالاییست که گوگل به مسئله PWA میدهد.
برای یادگیری انگولار میتوانید به دوره آموزشی « آموزش انگولار» مراجعه کنید.
مزایا کلیدی انگولار
- از آنجایی که ساختار و اساسنامه دقیقی دارد، فرایند پیادهسازی پروژهها در آن ساده است.
- وجود یک CLI قدرتمند باعث میشود تا فرایند یادگیری راحتتری داشته باشد.
- وجود IntelliSense و Typescript.
- وجود شرکت گوگل به عنوان پشتیبان این فریمورک.
معایب انگولار
- برای کار با این فریمورک ابتدای کار نیاز است تا Typescript را بلد باشید.
- در مقایسه با فریمورک های دیگر پیچیده است.
۲. React
ریاکت فریمورکی است که توسط فیسبوک ایجاد و پشتیبانی میشود. ریاکت به دلیل داشتن اکوسیستم ثروتمند در زمینه کتابخانههای جانبی مبتنی بر جاوااسکریپت، بسیار محبوب بوده و از طریق برنامهنویسان بسیاری استفاده میشود.
ریاکت گزینه مناسب دیگری برای ایجاد PWA است. از طرفی دیگر ریاکت با داشتن کتابخانه ریاکت نیتیو بیشترین سازگاری را با موبایلها نیز دارد. ریاکت برای ارتباط برقرار کردن با ساختار HTML از JSX استفاده میکند.
برای یادگیری ریاکت میتوانید به دورههای آموزشی «آموزش React» مراجعه کنید.
مزایا کلیدی ریاکت
- اکوسیستم ثروتمند از کتابخانههای مختلف
- از آنجایی که توسط فیسبوک پشتیبانی میشود میتوان از پایداری آن اطمینان داشت.
- ریاکت برای ایجاد اپلیکیشنهای منعطف و مقیاسپذیر مناسب است.
- فرایند رندر کردن به لطف وجود Virtual-DOM بسیار سریع است.
- از کدهای ریاکت برای توسعه اپلیکیشنهای محلی نیز استفاده میشود.
معایب ریاکت
- نیاز به دانستن JSX
- در مقایسه با فریمورک هایی مانند ویوجیاس، ریاکت فریمورکی پیچیده است.
- از آنجایی که متدلوژی مناسبی توسط خود توسعهدهندگان برای آن پیادهسازی نشده، ایجاد وب اپلیکیشنها ممکن است کمی پیچیده باشد.
۳. Vue
ویوجیاس نسبت به دو فریمورک قبلی جوانتر بوده و توسط شرکتهای بزرگ نیز پشتیبانی نمیشود، با این وجود تا به اینجای کار توانسته قدرت خود را به خوبی به رخ بکشد. ویو نشان داده که توسعه اپلیکیشنهای جاوااسکریپتی نیازی ندارند که مانند فرایند توسعه فریمورک های دیگر سخت و مشکل باشند.
هدف نهایی ویوجیاس آن است که بتواند با سرعت بالا یک پروژه را در کمترین میزان کدنویسی رندر کند. و باید بگویم که تا به اینجا کار، موفق بوده است. درست مانند ریاکت، ویوجیاس نیز اکوسیستم کتابخانهای بزرگی داشته که میتواند در مقیاسدهی به پروژهها استفاده شود.
برای یادگیری ویوجیاس میتوانید به دورههای آموزشی «آموزش Vue» مراجعه کنید.
مزایای کلید ویوجیاس
- وبسایتهای مطرحی مانند علیبابا و لاراول در حال استفاده و شرکت در فرایند توسعه آن هستند.
- فرایند یادگیری بسیار سادهتری نسبت به دو مورد قبلی دارد.
- در کنار ساده بودن، ویوجیاس هنوز همان کاراییهای انگولار و ریاکت را ارائه میکند.
معایب ویوجیاس
- از آنجایی که یک شرکت ثابت از ویوجیاس پشتیبانی نمیکند برخی این موضوع را یک عیب میدانند. – البته این چندان درست نیست چرا که توسعهدهندگان معتبر بسیاری در پشت این پروژه قرار گرفتهاند –
۴. Ionic
Ionic تا حد زیادی با ۳ مورد گفته شده در بالا تفاوتهای ساختاری دارد، به همین دلیل تا حدی مقایسه کردن آنها با هم ممکن است مشکلاتی را بوجود بیاورد. Ionic در سال ۲۰۱۳ به صورت متن باز براساس فریمورک انگولار و Apache Cordova ایجاد شد. در حال حاضر بیشتر از ۵ میلیون اپلیکیشن هیبریدی موبایل با استفاده از این فریمورک ایجاد شده است.
در کنار آنکه کار اصلی Ionic توسعه اپلیکیشنهای موبایل با استفاده از الگوها و المانهای بسیاری زیادی که در کتابخانهاش قرار دارد، است اما میتواند برای توسعه اپلیکیشنهای PWA نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایای کلید Ionic
- یادگیری Ionic کار سادهای بوده و میتوان به سرعت آن را فرا گرفت.
- نگهداری و ارائه بروزرسانی برای اپلیکیشنها در محیط توسعه این فریمورک آسان است.
- وجود کتابخانه و APIهای بسیار زیاد شما را از بازنویسی کدها معاف میکند.
- تعداد کاربران موجود در اکوسیستم Ionic بسیار زیاد است.
معایب Ionic
- برخی از گزینههای سرویسدهی این فریمورک به صورت رایگان قابل دسترس نیست.
- تغییرات نسخهای که در فریمورک اتفاق میافتد ممکن است پروژه شما را از کار بیاندازد.
- ساختار متفاوتی نسبت به حالت عامیانه توسعه اپلیکیشنها دارد.
۵. Polymer
Polymer کتابخانهایست که توسط گوگل به صورت متن باز توسعه داده شده است. در این کتابخانه میتوانید صدها ابزار، وب کامپوننت، تمپلیت و... را مشاهده بکنید. از همین Polymer میتواند گزینه بسیار مناسبی توسعه وب اپلیکیشنهای پیشرونده باشد. یکی دیگر از مزیتهای آن ساده بودن فرایند یادگیری آن است.
از آنجایی که این فریمورک از HTML/CSS/JS به صورت خالص استفاده میکند، مشکلات مربوط به پشتیبانی و کند بودن سرعت را نداشته و میتواند روی هر مرورگری با نهایت سرعت اجرا شود.
مزایای کلیدی Polymer
- پشتیبانی از تمام جنبههای فرایند توسعه یک اپلیکیشن
- APIهای واضح و ساده
- وجود سازگاری بالا با مرورگرهای مختلف
- نبود ابزارهای اضافی و مشکل ساز در فرایند توسعه
معایب Polymer
- سازگاری پایین با موضوع SEO
- بالا بودن زمان Reloading
در پایان
توسعه PWA قطعا یکی از مهمترین کارهاییست که باید برای استارتاپتان انجام دهید. حال در این فرایند انتخاب ابزار مناسب بسیار مهم است. در این مقاله از وبسایت راکت به شما ۵ ابزار مناسب برای توسعه وب اپلیکیشنهای پیشرونده را معرفی کردیم. همچنین در صورت نیاز به یادگیری به توسعه این اپلیکیشنها میتوانید به دوره آموزشی «ایجاد وبسایت PWA» مراجعه کنید.
دیدگاه و پرسش
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید
در حال دریافت نظرات از سرور، لطفا منتظر بمانید